Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №222 від 12.01.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівне фестивальне

«Різдвяні піснеспіви» колядками дзвеніли

Святковим стоголоссям прозвучав фестиваль пісенно-музичного мистецтва

Хіба можна уявити Різдво без ялинки, вертепу, куті та колядок? Звичайно ж, ні! Тому в Рівному впродовж усіх свят проходить надзвичайно цікавий та мелодійний захід під назвою «Різдвяні піснеспіви».

Розпочалося святкування в суботу, 7 січня, коли на майдані Незалежності зібралися як глядачі, так і учасники дійства, які разом із творчим колективом «Веснянка» проспівали найбільш відомі колядки. Наступного дня колядників приймали Свято-Покровський та Свято-Воскресенський собори, де й відбулося урочисте відкриття фестивалю. Його проведення саме у храмі надавало зворушливої духовної атмосфери, співи відлунювали у височині, ніби пронизували тоненькою ниточкою щастя всю свідомість.

Святкування триватиме аж до 19 січня, тому рівняни зможуть переглянути конкурсну програму колективів колядників та щедрувальників закладів і установ охорони здоров'я, Різдвяні концерти «Сію, вію, посіваю, з Новим роком Вас вітаю!», «А що третій празник - Святе Водохрище», ігрові шоу та конкурси, гала-програму найкращих колективів.

Як повідомили в управлінні культури та туризму Рівненського міськвиконкому, в цьому році на Рівненщині планується провести 14 фестивалів художньої творчості. Серед них такі відомі проекти, як «Нові імена» та «Весняні дзвіночки».

12.01.2006Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2006p. 
На головну сторінку