Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №401 від 18.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Літні поради

Щоб засмага була на радість

Щоб засмага була на радість

Настало літо, і кожен з нас прагне погрітися, поніжитися на сонечку. Проте не варто забувати, що сонячне проміння, окрім певної користі, може принести ще й неприємності. Адже кількість онкохворих невпинно зростає, тому обачність і помірність щодо прийняття сонячних ванн не завадить нікому.

Захист шкіри від обгорання:

Перед тим, як влітку виходити на вулицю, бажано змаститися захисним кремом з УФ-фільтрами і вітамінами Е або С. Часто на косметичній продукції є позначка “SPF”. Її значення таке: чим вища цифра, показана в цьому чиннику, тим більший захист і триваліша дія крему.

Застосування сонцезахисних засобів захищає шкіру від сонячного опіку, старіння під впливом сонячних променів і запобігає розвитку раку, зокрема, меланоми.

Різновидами сонцезахисних засобів є також різноманітні спреї, емульсії, муси, молочко і лосьйони. Всі вони відрізняються за ступенем насиченості, щільністю, жирністю. Вибирайте те, що вам найбільше підходить.

Маски для обличчя після обгорання шкіри.

Якщо обличчя все-таки обгоріло, скажімо, у перший день перебування на морі, обов’язково скористайтеся масками, які заспокоять та відновлять шкіру.

Маска з яблук: зварити 1 яблуко в невеликій кількості молока, розім’яти в пюре і нанести на шкіру. Через 20 хвилин змити водою. Добре знімає опіки на обличчі.

Маска з хріну. Потрібно 1/2 столової ложки соку хріну, 1/2 столової ложки сметани. Якщо витиснути сік проблематично, натріть трохи кореня хріну і змішайте зі сметаною. Нанесіть на обличчя на 5 хвилин, змийте теплою кип’яченою водою, а після цієї процедури нанесіть відбілюючий крем. Робити цю маску потрібно ввечері.

Для відбілювання сухої шкіри використовують жирний сир і вершки. Змішують у рівних пропорціях сир і вершки з лимонним соком, додають 5-10 крапель 10-відсоткового перекису водню і наносять на шкіру.

Як отримати гарну засмагу?

Якщо у вас засмага нерівномірна або ж зовсім не вдалося засмагнути, то можна скористатися автозагаром. Найпоширеніші засоби автозагару - автобронзати і бронзери.

До складу бронзатів входить речовина DHA, що вступає в реакцію з білками шкіри і викликає її потемніння через 3-4 години.

При використанні бронзерів відчутний ефект відразу після нанесення, тобто, бронзери просто фарбують шкіру.

Автозагар - ідеальний засіб для обличчя, ділянки декольте, рук. Необхідно наносити його акуратно і рівномірно, намагаючись не замазувати ті частини тіла, що не помітні під одягом.

Перед тим, як нанести автозагар, потрібно зробити пілінг, прийняти душ. Потім лікті і коліна змастити косметичною олією. Автозагар наносити на суху шкіру, старанно розтираючи. Після нанесення крему на тіло долоні відразу помити з милом, протерти перекисом водню. Без одягу походити по квартирі 10-15 хвилин, щоб крем рівномірно увібрався. Приймати душ або йти на вулицю можна не раніше, ніж через 3 години.

Якщо ж необхідно виглядати красиво, з засмагою по всьому тілу, скористайтеся солярієм.

А ще влітку можна самостійно приготувати натуральні лосьйони для обличчя, що можуть замінити звичні тоніки. Головний компонент таких лосьйонів - настої різноманітних трав.

Для сухої шкіри - трояндовий лосьйон

Жменю пелюсток троянди заливають склянкою окропу, настоюють 15-20 хвилин. Примочки з такого лосьйону знімають набряки і подразнення. Захищає шкіру від пересушування. Для жирної шкіри підходить лосьйон зі свіжих квіток бузку. Для цього беруть 100 г квітів на 1 л окропу і настоюють у термосі 1 год. Потім проціджують і протирають тампоном обличчя.

Також можна приготувати лосьйони з лілії, нагідків і рум’янку, кульбаби, петрушки, подорожника, м’яти, меліси та інших дарунків природи.

Нехай літо подарує вам красу і здоров’я!

18.06.2009



Рівне-Ракурс №10 від 18.06.2009p. 
На головну сторінку