Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №401 від 18.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На кордоні

Митники вилучили… знак “Почесного митника України”

Митники вилучили… знак “Почесного митника України”

Унікальну підбірку предметів колекціонування вилучили рівненські митники в міжнародному пункті пропуску “Удрицьк”. Громадянин України повертався додому з Росії потягом “Санкт-Петербург - Львів”, і при перетині українсько-білоруського кордону намагався приховати від митного контролю альбоми з монетами, коробки з нагородами, бони та інші цінності.

Перелік вилученого вражає: понад сотня срібних монет Російської імперії та Європи XVII-XX ст., срібні ювілейні монети Радянського Союзу та України, золоті монети України та Австралії, монети - дукачі, жетони різних періодів; понад 70 нагород - хрести та медалі кінця XIX-XX ст., нагороди та відзнаки Російської імперії та Європи періоду Першої світової війни, сучасні державні нагороди Міноборони, ДПА, МВС України та навіть нагрудний знак... “Почесний митник України”.

- У своїх поясненнях чоловік повідомив митникам, що предмети були придбані ним в Санкт-Петербурзі в клубі колекціонерів та на “блошиних ринках” для себе, в колекцію, - розповідає Віктор ЖЕЛІНСЬКИЙ з Рівненської митниці, - але загальний вид підбірки та проставлені в альбомах з монетами та нагородами ціни свідчать про протилежне.

Митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ст.340 Митного кодексу України, відповідальність за якою передбачена у вигляді штрафу від ста до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскації.

18.06.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 18.06.2009p. 
На головну сторінку