Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №401 від 18.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Ющенко хоче, щоб “вонючий газ” став ще й дорогим,

а Юлія Тимошенко – проти

Президент Віктор Ющенко вкотре ощасливив “маленьких українців” ще однією ініціативою. Він наполягає на підвищенні тарифів на газ, привселюдно про це заявивши на нараді з питань фінансової ситуації НАК “Нафтогаз України”. Гарант вирахував, що люди споживають газ за ціною значно меншою, ніж вартість блакитного палива, яке купується в Росії. Щоправда, Віктор Андрійович при цьому “забув”, що на потреби населення використовується газ виключно українського видобування.

Президент у “Нафтогазі” наголосив, що з початку року неплатежі підприємств тепло-комунальної енергетики збільшилися на 3,8 млрд. грн. При цьому ціна газу для комунальної сфери в 4,5 рази менша за вартість газу, що купується в Росії.

“Я хотів би, щоб Прем’єр-міністр, міністр фінансів, економіки зрозуміли наступне: якщо вони хочуть бути такими солодкими, то повинні щедро фінансувати свої солодощі. Хочете мати адміністративну ціну – будь ласка, національній компанії компенсуйте цю різницю в ціні на газ. Не можна декларувати ціни, які призводять до банкрутства компанії”, – сказав Президент. Для впровадження своїх ідей Віктор Ющенко надав Кабінету Міністрів усього десять днів.

Цілком закономірно, що тема підвищення ціни на газ для населення викликала черговий конфлікт у стосунках Президента України з Прем’єр-міністром. Як відомо, Юлія Тимошенко давно є послідовним противником підвищення газової ціни. Не злякалася вона настирних вказівок Віктора Андрійовича й цього разу.

“Я категорично проти підвищення ціни на газ для людей. Я взяла зобов’язання, що протягом цього року ціна на газ для населення не зміниться, і буду виконувати обіцяне. Ніколи не дозволю під час кризи, коли людям дуже важко, ще піднімати для них ціни на газ. Я не розумію цю команду Президента”, - заявила Юлія Тимошенко.

Схоже, що Віктор Ющенко узяв за правило виступати проти будь-яких позитивних ініціатив глави уряду. Пригадується навіть старе українське прислів’я про те, що “виколіть мені око, щоб сусіду два”. От тільки різниця в тому, що Віктор Андрійович в цьому випадку прагне насолити Юлії Тимошенко ціною добробуту населення.

18.06.2009Георгій КОРНІЙЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 18.06.2009p. 
На головну сторінку