Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №402 від 26.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політикум

“Громадянська позиція”: всерйоз і надовго!

“Громадянська позиція”: всерйоз і надовго!

Перебуваючи 17 червня з робочою поїздкою у Рівному, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, лідер Всеукраїнського громадського об’єднання “Громадянська позиція” Анатолій ГРИЦЕНКО (на фото) зазначив, що очолювана ним організація готуватиме активних професійних людей, які будуть здатні змінити країну на краще.

“Ми поставили перед собою амбітне завдання - підготувати 100 людей, які зможуть бути міністрами, прем’єрами чи президентами, та 10 тисяч людей, які зможуть обіймати серйозні відповідальні посади на рівні місцевої влади. Це буде критична маса людей, які змінять Україну на краще”, - наголосив народний депутат. Він також нагадав, що “Громадянська позиція” не створюється задля виборів: “Це не передвиборчий проект. Організація створена всерйоз і надовго, настільки, наскільки Бог дасть здоров’я та життя”.

Водночас, голова ВГО запевнив, що “Громадянська позиція” таки братиме участь у виборах на всіх рівнях: “Ми висуватимемо кращих з нас, тих, хто власною працею доведе свою професійність та чесність”.

Зміни у державі мають розпочатися із затвердження нового проекту Конституції України, вважає лідер ВГО “Громадянська позиція”. Проект Основного Закону від Гриценка має назву “Конституція порядку”. Згідно із запропонованим проектом обов’язки Президента і Прем’єра буде виконувати Президент, і, відповідно, формування уряду стане його завданням. Анатолій Гриценко переконаний, що президентська вертикаль є сильнішою, аніж прем’єрська, адже очільник Кабінету Міністрів досі обирався у парламенті “рішенням партійних вождів”.

Анатолій Гриценко вважає передчасною запропоновану у проекті Конституції БЮТ та ПР ідею переходу до обрання суддів народом: “Люди не зможуть їх оцінити не тому, що нерозумні, а тому, що суспільство не готове обирати представників судової гілки влади”.

У рамках візиту відбулося офіційне відкриття громадської приймальні Анатолія Гриценка у Рівному та офісу обласного осередку ВГО “Громадянська позиція”, проведені зустрічі зі студентською молоддю і громадськістю та прес-конференція для місцевих ЗМІ. Анатолій Гриценко офіційно не є кандидатом у Президенти, втім нещодавно він прийняв рішення висувати свою кандидатуру на цю посаду.

Регіональне представництво ВГО “Громадянська позиція” працює у Рівному за адресою: вул. Мазепи 4а/6а, оф. 206, тел. (0362) 43-29-53.

26.06.2009Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 26.06.2009p. 
На головну сторінку