Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №403 від 01.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відзначили

Рівне відгуляло День молоді

Рівне відгуляло День молоді

Минулих вихідних Рівне святкувало День молоді. Цей день призначений не лише для молодих та юних за віком, його відзначають усі, хто молоді душею. Оригінальністю та непередбаченістю, як завжди, вирізнилося для міста і це свято. Такої різноманітності розваг, конкурсів і всілякої всячини Рівне не бачило вже давненько. Куди піти і на що подивитися - це було вже найскладнішим питанням, бо програма заходів загальноміського свята не давала занудьгувати, от тільки прикрість - всі місця одночасно не відвідаєш, а так хотілося.

Парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка порадував відвідувачів багатьма виставками, конкурсами та музичними програмами. Унікальна виставка “Домашні улюбленці рівнян” заманювала найбільшу кількість допитливих очей. Тут були тварини - від малого до великого, від хом’ячка і до поні. Рівняни мали змогу не лише помилуватися красою і голубими очима котенят, цуценят, а й, за бажанням, придбати собі нового товариша.

Також у парку місцеві кондитери представили до смаку і до вибору рівненських гурманів різноманітні солодощі у виставці “Солодкий рай”, таким чином змагаючись між собою у вправності їх виготовлення.

Любителі “пригод на свою голову” мали де себе подіти, їм не давав нудьгувати квест “У пошуках пригод” та “Фотополювання”. Сильні духом та тілом долали туристичну смугу перешкод. На завершення святкових дійств у парку ім. Т. Шевченка відбувся гала-концерт Всеукраїнського фестивалю естрадної пісні “Під небом Рівного - 2009”.

У центральній частині міста на алеї імені Віктора Чайки пройшла “Велика майстерня”. Кожен бажаючий міг взяти участь у майстер-класах із бойового гопака та змагань з козацьких єдиноборств. А кого ноги не тримали і рвалися до танцю, фольклорний гурт “Веснянка” радо в цьому допомагав.

Хто має талант від Бога і хоч якісь задатки до чого-небудь, або просто захотів себе спробувати у чомусь новому, то тут простору для фантазії було чимало, як-то кажуть: до кольору, до вибору стали: “Школа ремесел”, “Школа вокалу” та “Школа візажу”. Мистецька галерея “Зуза” навчала виготовляти милі листівочки, які можна було дарувати близьким та знайомим людям, і, повірте, аматорські виходили навіть кращими за професійні. У “Школі мам” лікарі навчали молодих мам, як поводитися з дітьми у віці до трьох років. Як показала практика - не всі юні мами знають, з “якого боку підходити” до своєї малечі.

Найнестримніші закохані могли висловити свої почуття за допомогою ручки на триметровій “Стіні кохання”. Вочевидь, закоханих у нашому місті таки багатенько - на стіні не було й “живого місця”, а хто не встиг до обідньої пори освідчитись, тому довелося це робити в усній формі.

Міський зоопарк Рівного порадував своїх відвідувачів маленькою екзотикою. Вперше у місті з’явилися троє самців антилоп, та, на жаль, вони дуже боязкі і не бажають з’являтися перед людьми. Ще однією новинкою зоопарку стала альпака - одомашнена південноамериканська тварина родини верблюдових, частково схожа на ламу. Показовий вихід тварини відбувся вдало, вона навіть підпускала до себе допитливих дітлахів. Програма передбачала ще багато заходів, але лише найвитриваліші мали змогу і силу пройти весь шлях загальноміського свята.

01.07.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2009p. 
На головну сторінку