Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №404 від 09.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Регбі

Показали, на що здатні

Шостими повернулися гравці регбійного клубу “Рівне” з першого етапу Чемпіонату України з регбі-7 серед команд вищої ліги, що проходив 5 липня на центральному стадіоні Хмельницького.

Цей етап став дебютним для чемпіонів Рівного у вищій українській лізі, адже РК “Рівне” лише в минулому році виборов путівку до вищої ліги українського регбі-7.

Турнір проводився за класичною схемою для восьми команд. Жереб звів рівненську команду в групу з сучасними лідерами української сімки - господарями турніру - клубом “Оболонь-Університет” та регбійним клубом “Сокіл” зі Львова, а також зі столичною “Епоха-Політехнік” - колишнім багаторічним лідером українського регбі.

Брак досвіду не дозволив рівнянам на рівних зіграти з лідерами, тільки в “Сокола” наші регбісти спромоглися один раз взяти “місто” суперників. Зі столичною ж командою майже до фінального свистка гра проходила під диктовку РК “Рівне”, але дві помилки судді й брак досвіду наших юних гравців перетворили вже переможні 7:5 на поразку в 7:12.

У першій грі фінальної стадії нашу команду екзаменував придністровський “Динамо-Центр” із Тирасполя, щоправда, кільком ключовим гравцям РК “Рівне” було вирішено дати відпочити перед заключним поєдинком. У підсумку - одне “місто” суперника в активі та чергова поразка 5:38.

Налаштувавшись як слід на фінальний двобій, рівняни на “нуль” відстояли свою заліковку, взявши двічі “місто” цьогорічного переможця першої ліги - столичного “Авіатора”. Отже, 10:0 та шосте місце на першому етапі вищої ліги.

У складі одеського “Кредо-63”, котрий 3 липня поступився у фіналі харківському “Олімпу” та став срібним призером України в класичному регбі, виступав гравець української молодіжки та вихованець рівненського регбі Костянтин Гурильов.

Ігор Родзяк: “Тренери інших команд одностайно відзначили нашу команду як дуже перспективну. Перед іграми цього чемпіонату ми взяли участь у відкритій першості Тернопільської області та першому чемпіонаті нашого міста, що дало змогу краще підготуватися до сезону. Але поки ми розраховуємо на 5-6 місця чемпіонату України, адже команда ще дуже молода. На цей сезон команді була поставлена задача закріпитися у вищій лізі, а отримані результати та гра на цьому етапі вселяють у нас впевненість у виконанні цієї задачі”.

09.07.2009Андрій БОЖИК



Рівне-Ракурс №10 від 09.07.2009p. 
На головну сторінку