Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №404 від 09.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

І людей посмішили, і нагороду отримали…

З 20 по 30 червня в місті-курорті Очаків, що на березі Чорного моря, традиційно, вже вчотирнадцяте, відбувся Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва під дещо містичною назвою “Від Гіпаніса до Борисфена” (що у перекладі з давньогрецької мови означає: “Від Південного Бугу то Дніпра”).

Це Всеукраїнський фестиваль, який має значення міжнародного, бо пропагує кращі зразки українського театрального мистецтва - як аматорського, так і професіонального. Цьогоріч у фестивалі брали участь майже 30 театрів з Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Одеської, Рівненської, Сумської та інших областей. Усі хотіли донести до глядача щось своє, особливе та неповторне. Наприклад, наш рівненський Народний театр представляв комедію М.Го-голя, М.Старицького, Г.Горіна, Едуардо де Філіппо “Сміятися не гріх”, за постановкою Атталії Гаврюшенко. Аматорський колектив подарував глядачам півтори години сміху та гарного настрою, і журі оцінило це належним чином - молодіжний театр Міського палацу культури отримав диплом у номінації “кращий акторський колектив” та найвищу нагороду - диплом Лауреата ХІV Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва. Також на фестивалі був відзначений актор народного театру - Михайло Нестерчук, який став дипломантом у номінації: “Король епізоду”.

Приємно, що вже вкотре колектив під керівництвом талановитого художнього керівника Атталії Матвіївни Гаврюшенко підтверджує свій незаперечний професіоналізм.

09.07.2009Наталя ПАШИНСЬКА, за матеріалами інформаційного відділу КЗ “РМПК”



Рівне-Ракурс №10 від 09.07.2009p. 
На головну сторінку