Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №405 від 16.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бадьорить і тонізує

Незвичні рецепти звичного напою

Незвичні рецепти звичного напою

Спека надворі, задуха в квартирах, гаряче в офісах…“Пити, пити!.. - благає пересохла горлянка, - Холодного квасу, мінералки, пива!!!” Та для справжніх кавоманів +36С0 - це не привід, щоб відмовитися від міцного, запашного напою, власна температура якого трохи перевищує температуру навколишнього середовища. А для тих, хто бажає прохолоди, не зраджуючи робусті чи арабіці - холодні кавові напої.

Кавовий мус

Щоб приготувати 6 порцій кавового мусу, беремо склянку охолоджених вершків, додаємо дві столові ложки крижаного молока та збиваємо за допомогою міксера. Окремо збиваємо 4 жовтки, поступово додаючи до них 150г цукру та дві чайні ложечки розчинної кави, і обережно поєднуємо обидві суміші. Розкладаємо у креманки і, щоб охолодити мус, обережно, не струшуючи, ставимо на поличку в холодильнику.

Кавовий сироп

Візьмемо 200 г меленої кави та 750 г цукру. З кавового порошку приготуємо дуже міцну каву - трохи більше 0,5 л. У невеликій кількості води розчинимо цукор, додамо до кави і знову поставимо на вогонь (невеличкий). Час від часу перевіряємо сироп на готовність: капаємо суміш у склянку з холодною водою. Якщо крапля спадає у воду, не розпливаючись та зберігає свою форму, сироп готовий. Його охолоджують і наливають у пляшку.

Кава з морозивом

З’єднати півсклянки міцної кави та півсклянки охолодженого молока (не забувайте, що влітку молоко можна вживати лише кип’яченим!), додати столову ложку цукру, добре перемішати (цукор довго розчиняється у холодній суміші). Після цього прикрасити морозивом, притрусити тертим шоколадом. Смачно і поживно.

Холодна збита кава

Змішати горнятко міцної кави, дві столові ложки згущеного молока та дрібку ванілі. Суміш виливають у міксер та збивають. Розливають у склянки, додаючи кубики льоду.

Болгарська холодна кава з йогуртом

Філіжанку міцної кави перемішайте з філіжанкою йогурту або кефіру, додайте 5 чайних ложечок цукру та столову ложку вершків. Розлийте у горнятка. Перед тим, як подавати на стіл, витримайте деякий час у морозильному відділенні холодильника. За смаком нагадує морозиво крем-брюле. Співвідношення інгредієнтів можна міняти на ваш розсуд - хтось віддає перевагу знежиреним сортам йогуртів і виключає з рецепта вершки, інший може зменшити кількість цукру.

Кава з газованою водою

У склянці швидко перемішати 3 столові ложки кавового сиропу та 2-3 столові ложки вершків. Склянку наповнюють газованою водою, а зверху обережно кладуть столову ложку шоколадного морозива.

Придбати якісну та смачну натуральну каву можна у Рівному: на ринку “Андріївський” (кіоски №№65,66, “Едемс”), у гастрономі “Фора” (вул.Гагаріна, 63), у магазині “Відінська кава” (вул.Ювілейна,15), у магазині “Юність”, відділ кави (вул.Базарна,9).

За підтримки ТзОВ “ВІДЕНСЬКА КАВА” м. Львів Представництво у Рівному: тел. 8-050-435-52-58

16.07.2009



Рівне-Ракурс №10 від 16.07.2009p. 
На головну сторінку