Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №405 від 16.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З успіхом

Юна рівнянка піймала “золотого лелеку“

Юна рівнянка піймала “золотого лелеку“

У народі кажуть, що ліпше синиця у руці, ніж журавель у небі. Семикласниця Рівненської загальноосвітньої школи №8 спіймала за хвіст золотого… лелеку.

Юна Оленка СОСОНЮК здобула перемогу у номінації “Вокал” на престижному Міжнародному фестивалі дитячої творчості “Золотий лелека”.

У мальовничому курортному містечку Коблево на Миколаївщині завершився ХІІ Міжнародний фестиваль дитячої творчості “Золотий лелека”, що уже третій рік поспіль проходить за підтримки Народно-демократичної партії на чолі з Людмилою Супрун.

Завдяки своєму ідейному наповненню “Вiд-ро-ження нацiональ-ної культури через дитяче мистецтво” захід став для обдарованих діток феєричною подією. Саме тому на нинішній ХІІ фестиваль злетілася дітвора віком від 5 до 18 років не лише з усіх областей України, але й з Польщі, Німеччини, Білорусі, Росії та Молдови. Учасники фестивалю мали змогу представити свої напрацювання у різних номінаціях, серед яких: “вокал”, “хореографія”, “театральне мистецтво”, “декоративно-прикладне мистецтво” за напрямами “малюнок та живопис”, “художня кераміка”, “скульптура”, “художній розпис”, “паперова пластика”, “бісероплетіння”, “ткацтво”, “м’яка іграшка”, “соломоплетіння” тощо. Всі роботи декоративно-прикладного мистецтва протягом чотирьох фестивальних днів (з 27 червня по 1 липня) були представлені на відповідній художній виставці

“У ході фестивалю постійно відчувалася атмосфера свята, тому сприяла відмінна організація та бажання дорослих влаштувати дітям справжнє свято, - розповідає мама учасниці фестивалю з Рівного Валентина СОСОНЮК, - діти мали чудову нагоду відпочити на узбережжі Чорного моря, поспілкуватися з однолітками, презентувати публіці свої таланти. Досить вдало було продумано програму фестивалю. Перший день - “День знайомств”, церемонія відкриття фестивалю, наступні два дні пройшли у відбіркових турах конкурсу, а по вечорах - розважальна програма для дітей та дорослих. Потім був “День веселощів і розваг” і чудовий гала-концерт за участі переможців конкурсу. Упродовж цих днів ми мали можливість насолоджуватися морем, чудовою погодою, хорошим харчуванням і просто цікавим спілкуванням із людьми з різних куточків світу.”

У номінації “Вокал” своїм чарівним голосом членів журі вразила маленька рівнянка, учасниця творчого колективу “Вітамін”, що працює під керівництвом відмінника освіти України Ірини Бойчук у Палаці дітей та молоді, - Оленка Сосонюк.

“Для мене це перша перемога такого рівня. Коли їхала до Коблева, навіть гадки не мала, що повернуся з дипломом, адже у подібних заходах участі досі не брала. Тому моєму подиву не було меж. Зараз розумію, що, напевне, це результат семирічної праці, і є бажання розвиватися далі. М’яка іграшка - величезний жовтий лелека (символ фестивалю - авт.),- тепер є моїм талісманом.” - ділиться враженнями переможниця.

У якості нагороди дівчина отримала диплом та вже згадувану іграшку.

Показово, що за роки проведення “Золотого лелеки” свої таланти і здібності продемонстрували вже близько 40 тисяч дітей.

Цьогоріч серед почесних гостей фестивалю був відомий музичний продюсер Володимир Бебешко, який, за словами молодих виконавців, може із простої талановитої людини зробити справжню зірку шоу-бізнесу.

Заходи такого роду важливі й потрібні для підростаючого покоління українців. Діти й молодь потребують особливої підтримки задля успішної реалізації та творчого розвитку на благо країни.

16.07.2009Вікторія НАЗАРУК



Рівне-Ракурс №10 від 16.07.2009p. 
На головну сторінку