Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №407 від 30.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Господиням

Збережемо шматочок літа в банці

Збережемо шматочок літа в банці

Скористайтеся нашою підбіркою рецептів смачних заготовок, і вітаміни та поживні речовини літніх дарів будуть з вами протягом року.

“Ягода здоров’я” (варення-желе зі смородини)

Інгредієнти: смородина - 3 кг, цукор - 1 кг, апельсини - 3 шт., лимони - 2 шт. або лимонна кислота - 3 ч. л., ванілін - 2 пакетики, желатин - 2 пакетики по 50 г.

Спосіб приготування: ягоди помити, перебрати, засипати цукром і лишити на 6-8 годин. Апельсини та лимони помити, пропустити через м’ясорубку (разом зі шкіркою) і додати до смородини. Варення проварити 20 хв. Додати ванілін, желатин, старанно перемішати і проварити ще 1 хв. Розкласти в підготовлені банки і закатати.

Абрикосовий джем

Інгредієнти: абрикоси - 1 кг, цукор - 900 г, кислота лимонна - щіпка.

Спосіб приготування: абрикоси вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Скласти половинки в каструлю, залити водою так, щоб вона тільки покривала плоди. Варити на середньому вогні, поки абрикоси не стануть м’якими. Потім протерти через сито. Залити масу в каструлю, додати цукор і лимонну кислоту, варити 1,5 години, постійно знімаючи пінку. Гарячий джем розлити по стерилізованих банках, закрити і поставити у темне місце.

Царське варення з агрусу

Інгредієнти: агрус (великий) - 1 кг, цукор - 1 кг, листя вишні - 100 г, горілка - 50 мл, кислота лимонна - 1 ч. ложка, ваніль - 0,5 ч. ложки.

Спосіб приготування: агрус вимити, відрізати кінчики. Кожну ягоду надрізати збоку і видалити насіння. Скласти у великий полумисок, залити крижаною водою і поставити в прохолодне місце на 5-6 годин, після чого воду злити. Вишневе листя промити, скласти в сотейник, влити 5 склянок води, додати лимонну кислоту і на середньому вогні довести до кипіння. Зменшити вогонь, дати покипіти 5 хв. Відвар процідити в каструлю. Додати у відвар цукор, поставити на вогонь і розмішувати, поки цукор повністю розчиниться. Довести сироп до кипіння, додати горілку та ваніль, перемішати. Залити киплячим сиропом ягоди агрусу, дати настоятися 15 хв. Вилити ягоди з сиропом у каструлю, довести до кипіння і проварити 10 хв. Кипляче варення розлити у пастерилізовані банки, герметично закрити.

Сире варення з чорниці

Інгредієнти: чорниці - 1 кг, цукор - 1,5 кг.

Спосіб приготування: ягоди ретельно промити й обсушити на паперових рушниках. Змішати ягоди з цукром, пропустити через м’ясорубку і розкласти у простерилізовані банки. Закрити і поставити на зберігання.

Варення з кабачків

Інгредієнти: кабачки - 1 кг, цукор - 1 кг, лимон - 2 шт.

Спосіб приготування: кабачки вимити, очистити від шкірочки і нарізати невеличкими шматками. З великих кабачків видалити насіння. Лимони вимити і нарізати невеликими шматками, скласти нарізані кабачки і лимони в широку каструлю, засипати цукром і лишити на 1 годину, потім поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури. Знову поставити на вогонь, довести до кипіння, а потім дати охолонути. Повторити цю процедуру ще раз. Розлити кипляче варення по стерильних банках. Закрити кришками.

Варення з яблук і чорної cмородини

Інгредієнти: яблука - 200 г, чорна смородина - 200 г, цукор - 400 г, вода - 250 мл.

Спосіб приготування: смородину перебрати, помити, обсушити. Яблука порізати дольками, серцевину видалити. З цукру та води приготувати сироп, додати яблука і варити 5-6 хвилин, знімаючи пінку. Потім додати смородину, обережно перемішати і трохи поварити на малому вогні до загустіння. Ще гаряче варення розлити в підготовлені банки і закатати.

30.07.2009


Переглядів: 1025

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (393)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (55)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"