Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №407 від 30.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господиням

Збережемо шматочок літа в банці

Збережемо шматочок літа в банці

Скористайтеся нашою підбіркою рецептів смачних заготовок, і вітаміни та поживні речовини літніх дарів будуть з вами протягом року.

“Ягода здоров’я” (варення-желе зі смородини)

Інгредієнти: смородина - 3 кг, цукор - 1 кг, апельсини - 3 шт., лимони - 2 шт. або лимонна кислота - 3 ч. л., ванілін - 2 пакетики, желатин - 2 пакетики по 50 г.

Спосіб приготування: ягоди помити, перебрати, засипати цукром і лишити на 6-8 годин. Апельсини та лимони помити, пропустити через м’ясорубку (разом зі шкіркою) і додати до смородини. Варення проварити 20 хв. Додати ванілін, желатин, старанно перемішати і проварити ще 1 хв. Розкласти в підготовлені банки і закатати.

Абрикосовий джем

Інгредієнти: абрикоси - 1 кг, цукор - 900 г, кислота лимонна - щіпка.

Спосіб приготування: абрикоси вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Скласти половинки в каструлю, залити водою так, щоб вона тільки покривала плоди. Варити на середньому вогні, поки абрикоси не стануть м’якими. Потім протерти через сито. Залити масу в каструлю, додати цукор і лимонну кислоту, варити 1,5 години, постійно знімаючи пінку. Гарячий джем розлити по стерилізованих банках, закрити і поставити у темне місце.

Царське варення з агрусу

Інгредієнти: агрус (великий) - 1 кг, цукор - 1 кг, листя вишні - 100 г, горілка - 50 мл, кислота лимонна - 1 ч. ложка, ваніль - 0,5 ч. ложки.

Спосіб приготування: агрус вимити, відрізати кінчики. Кожну ягоду надрізати збоку і видалити насіння. Скласти у великий полумисок, залити крижаною водою і поставити в прохолодне місце на 5-6 годин, після чого воду злити. Вишневе листя промити, скласти в сотейник, влити 5 склянок води, додати лимонну кислоту і на середньому вогні довести до кипіння. Зменшити вогонь, дати покипіти 5 хв. Відвар процідити в каструлю. Додати у відвар цукор, поставити на вогонь і розмішувати, поки цукор повністю розчиниться. Довести сироп до кипіння, додати горілку та ваніль, перемішати. Залити киплячим сиропом ягоди агрусу, дати настоятися 15 хв. Вилити ягоди з сиропом у каструлю, довести до кипіння і проварити 10 хв. Кипляче варення розлити у пастерилізовані банки, герметично закрити.

Сире варення з чорниці

Інгредієнти: чорниці - 1 кг, цукор - 1,5 кг.

Спосіб приготування: ягоди ретельно промити й обсушити на паперових рушниках. Змішати ягоди з цукром, пропустити через м’ясорубку і розкласти у простерилізовані банки. Закрити і поставити на зберігання.

Варення з кабачків

Інгредієнти: кабачки - 1 кг, цукор - 1 кг, лимон - 2 шт.

Спосіб приготування: кабачки вимити, очистити від шкірочки і нарізати невеличкими шматками. З великих кабачків видалити насіння. Лимони вимити і нарізати невеликими шматками, скласти нарізані кабачки і лимони в широку каструлю, засипати цукром і лишити на 1 годину, потім поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури. Знову поставити на вогонь, довести до кипіння, а потім дати охолонути. Повторити цю процедуру ще раз. Розлити кипляче варення по стерильних банках. Закрити кришками.

Варення з яблук і чорної cмородини

Інгредієнти: яблука - 200 г, чорна смородина - 200 г, цукор - 400 г, вода - 250 мл.

Спосіб приготування: смородину перебрати, помити, обсушити. Яблука порізати дольками, серцевину видалити. З цукру та води приготувати сироп, додати яблука і варити 5-6 хвилин, знімаючи пінку. Потім додати смородину, обережно перемішати і трохи поварити на малому вогні до загустіння. Ще гаряче варення розлити в підготовлені банки і закатати.

30.07.2009



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2009p. 
На головну сторінку