Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №407 від 30.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Календула з товаришами

Нагідки - прості й рідні наші сільські квіти у Стародавньому Китаї називали “квіткою десяти тисяч років”, яка символізує довге життя. В Іспанії та Португалії вона зветься “дивоцвіт”, у Данії - “ранкова пані”, у деяких країнах її називають “квіткою Сонця”. Календула символізувала постійність у коханні, тому була незамінною у весільних букетах. У багатьох країнах Європи та Америки нові сорти нагідок вирізняються різноманітністю форм, розмірами та кольором суцвіть. Але в нас календула зазвичай культивується як лікарська рослина, хоча цінується її здатність квітнути і прикрашати природу з початку літа до пізньої осені.

Інтернет-сайт “Народний лікар в Україні” радить випробувати од-ин

зі своїх перевірених рецептів на основі календули, якщо у вас є такі гінекологічні захворювання: поліпи, папіломи, фіброміоми, міоми, мастопатії та інші доброякісні пухлинні недуги. Цей засіб-настойка складається з чистотілу, омели, лепехи й календули. Для приготування настойки необхідно 3 трилітрові слоїки з капроновими кри-шками. Чистотіл з корінням вимити, дати стекти воді, дрібно порізати і пропустити через м’ясорубку. 3 кг сировини розкласти порівну у кожен слоїк. Листя та гілочки омели (бажано з плодових дерев) пропустити через м’ясорубку, щоб вийшло теж 3 кг. Свіжі квіти календули пропустити через м’ясорубку, щоб одержати 1,5 кг сировини, розділити по 0,5 кг і всипати по порції у кожен слоїк, де вже є чистотіл та омела. Туди ж додати по 100 г подрібненого свіжого або сухого коріння лепехи. Чистотіл, омелу, календулу і лепеху добре перемішати й залити 50-відсотковим спиртом, коньяком або горілкою чи вином “Кагор” (тим, хто не переносить міцних напоїв) на два-три пальці вище рослинної маси. Через три дні настоювання після зниження рівня настойки треба кожен слоїк долити відповідним алкогольним напоєм до колишнього рівня. Настоювати 7 днів у темному прохолодному місці, але не в холодильнику. Якщо ж використовується у приготуванні настойки вино, то після 7 днів настоювання зберігати його теж не в холодильнику.

Перші два тижні приймати по 1 ч. л. настойки тричі на день за 15-20 хвилин до їжі, потім по 1 ст. л. Рослинну масу не викидати. Процідивши і випивши вміст першого слоїка, залити макуху 1,5 л окропу, настояти ніч, відтиснути й лише тоді макуху викинути. Отриману рідину зберігати не в холодильнику і вчасно приймати по 2 ст. л. тричі на день перед їжею. Аналогічно використовуйте другий й третій слоїки. Потім зробіть перерву на 3 місяці та знову повторіть курс. Для повного одужання такі курси повторюють регулярно з перервами в 3 місяці, а заради профілактики роз-витку пухлин досить одного курсу на рік.

30.07.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2009p. 
На головну сторінку