Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №407 від 30.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Новий дитячий майданчик

з’явився у Рівному на вулиці Волинської дивізії. Кілька днів знадобилося комунальникам, аби облаштувати поблизу будинку № 29 дитячий парк розваг. Таким чином, у Рівному продовжують реалізовувати програму “Місто без окраїн”, і до кінця року в місті з’явиться ще десять подібних майданчиків.

На день міста буде чисто

Незважаючи на те, що охайність вулиць Рівного є особливим “пунктиком” міського голови Володимира Хомка, до відзначення Дня Незалежності і Дня міста, обіцяють їх зробити ще кращими. Серед заходів, які планують провести до свят: поточний ремонт доріг; планування узбіч вулиць Чорновола, Макарова, Млинівської, Гашека, Курчатова, Енергетиків; ремонт та фарбування пішохідних та транспортних огорож; ліквідація стихійних звалищ; ремонтно-реставраційні роботи в пам’ятних місцях. Місто прикрасять кольоровими прапорами, піднімуть стяги України, включать ілюмінацію та фонтани. А про заплановані святкові дійства й говорити годі - на рівнян чекають несподівані сюрпризи.

На Гагаріна з’явиться автовокзал

За кілька місяців поблизу торгового центру “Чайка” відкриється новий автовокзал. У такий спосіб міська влада вирішила розвантажити транспортний потік у Рівному. Тим більше, що ніяких фінансових вливань з боку міської ради не вимагається, інвестор будуватиме за власний кошт. А для того, щоб пасажири могли без проблем добиратися на нового пункту відправлення, неподалік нового автовокзалу облаштують нові тролейбусні та автобусні зупинки.

Патріарха в Рівному не буде

Як стало відомо, програма Патріарха Кирила щодо перебування на Рівненщині дещо змінилася. Патріарх Московський і всієї Русі не відвідає нижній храм Свято-Воскресенського собору, а відтак, не завітає і до Рівного.

Комунальні платежі - за старою схемою

Серед мешканців почали ширитися чутки: мовляв, незабаром рівняни платитимуть за комунальні послуги єдиною книжкою.

З такою пропозицією до місцевої влади звернулися члени комітету із реалізації плану стратегічного економічного розвитку Рівного. Однак…

За словами міського голови Володимира ХОМКА, повернутися до такої схеми оплати буде дуже важно. “Хоча ідея хороша, - зауважує мер, - маємо розуміти, що “Рівне-енерго” і ВАТ “Рівнегаз” знаходяться у приватних руках, “Рівнеобл-водоканал” підпорядкований обласній раді, відтак міська рада на них не має впливу”.

Тепла, води і ремонту не буде?

Ні, якщо мешканці не почнуть розраховуватися за спожиті комунальні послуги. Сьогодні рівень проплат не дотягує і до 50 відсотків, а між тим, комунальникам вкрай потрібні кошти, щоб підготувати до зими житловий фонд міста. Для прикладу, мешканці лише одної багатоповерхівки на вул.В.Дивізії заборгували ЖЕКу понад 80 тисяч гривень. Відповідно, гостро стало питання про те, чи зможуть комунальні служби виконати весь обсяг робіт, запланований до кінця року.

30.07.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2009p. 
На головну сторінку