Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №408 від 05.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Для стрункості

Смачні дієти

Смачні дієти

Улітку настає пора для фруктових дієт, які допоможуть оздоровитися і помітно схуднути.

Зазвичай, якщо дотримуватися основних пра-вил дієт, то можна схуднути за тиждень від 3 до 5 кг, адже фрукти дають усе, що потрібно для стрункої фігури та здорового організму.

Швидка

фруктова дієта

Це найефективніша дієта на фруктах - за 6 днів. За цей період потрібно з’їсти 9 кг фруктів, обираючи їх на свій розсуд. При цьому будь-яку рідину обмежити до 500 мл у день.

Розбиваємо кількість фруктів так:

1-й день - 1 кг

2-й день - 1,5 кг

3-й день - 2 кг

4-й день - 2 кг

5-й день - 1,5 кг

6-й день - 1 кг

Періодичність такої фруктової дієти - раз на рік.

Кавунова дієта

Кавун - унікальний природний засіб для виведення холестерину і шлаків з організму, який має низьку калорійність - 20 калорій у 100 грамах. Завдяки великій кількості рідини, що надходить з його вживанням, регулюється кислотно-лужний баланс і водно-сольовий обмін, нормалізується робота кишківника. Кавуна необхідно з’їсти з розрахунку 1 кг на 10 кг маси тіла. Тобто, якщо ваша ва-га 75 кг, вам потрібно 7,5 кг кавуна розділити на 5-6 частин.

Кавунову дієту не рекомендується продовжувати більше 5 днів (якщо є лише кавуни) і 10 днів (якщо в раціон включений хліб). Саме за цей час організм встигне позбутися шлаків, зайвої води і непотрібних солей. Процедура очищення кавуном доволі проста, але є деякі правила, на які варто звернути увагу і дотримуватися протягом дієти:

- перед початком процедури на кілька днів станьте вегетаріанцем. А якщо не можете без м’яса, то дотримуйтеся роздільного харчування;

- протягом 4 днів їжте тільки м’якуш кавуна, не задумуючись про кількість з’їденого. Інколи можна заїдати кавун сухариками з чорного хліба;

- потрібно уважно стежити за своїм самопочуттям: буває, що організм на таке монохарчування реагує негативно. І якщо наступного дня ви почуватиметеся нормально, то сміливо продовжуйте.

Ефективність кавунової дієти досить висока. Менше ніж за тиждень ви зможете скинути 3-5 кг. А при правильному виході з кавунової дієти схуднете й на всі 8 кг. Для цього потрібно ще тиждень чи два дотримуватися таких правил:

- ваш сніданок повинен складатися з вівсяної, гречаної або рисової каші на воді, невеличкої кількості сиру (можна замінити одним яйцем);

- обід - з рибної страви, нежирного м’яса або птиці, зеленого салату, заправленого соком лимона або кислих ягід і чайної ложки оливкової олії;

- вечеря - знову з кавуна, але тепер уже з розрахунку 1 кг м’якуша на 30 кг власної ваги.

Яблучна дієта

Яблука - дуже корисний фрукт, у якому є майже всі необхідні організму вітаміни і мінеральні речовини, а також фолієва кислота, цукор, пектини. Щоб зменшити вагу, “яблучний день” бажано проводити 1-2 рази на тиждень.

Протягом дня потрібно їсти лише яблука. Причому стільки, скільки “влізе”. Але при цьому обов’язково пити багато рідини. Найкраще - заспокійливі настої трав, чаї для схуднення, краще з ананасом.

Звісно ж, що дієти - для людей, які не мають серйозних проблем зі здоров’ям.

Наприклад, яблучна дієта призначається лікарем-дієтологом, якщо відсутні проблеми з кислотністю шлунку.

А дієта на основі кавуна - при відсутності цукрового діабету, захворювань підшлункової залози, каменів у нирках, вроджених аномалій сечостатевої системи, аденоми простати, пієлонефриту, ряду шлунково-кишкових захворювань.

Залишаймося стрункими увесь рік!

05.08.2009



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2009p. 
На головну сторінку