Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №408 від 05.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нагальне

Прокуратура звернулася до Хомка

Прокуратура звернулася до Хомка

Ділянка вулиці Київської, там де знаходиться ринок “Андріївський” та автостанція - одне з найнебезпечніших місць Рівного. Упродовж останніх трьох років тут було скоєно 10 дорожньо-транспортних пригод.

Серед основних причин ДТП навіть не те, що поблизу автовокзалу спостерігається інтенсивний рух автомобілів, автобусів та пасажирів. А те, що товариство, яке орендує дану ділянку досі не облаштувало її відповідно до вимог земельного законодавства, законів про дорожній рух та рішення міської ради.

Ще у 2001 році Рівненська міська рада дала в оренду, терміном на 49 років, земельну ділянку площею 2018 кв.м. для влаштування автостоянки. Однак, як встановили перевірки, проведені працівниками прокуратури спільно із фахівцями контролюючих органів, сьогодні частину земельної ділянки, площею близько 80 кв.м., керівники ТзОВ “Бадьорість” використовують не за цільовим призначенням.

Наприклад, абсолютно без жодних відповідних дозволів та погоджень з контролюючими органами на території цієї ділянки функціонує торговий павільйон. Натомість основні в’їзд та виїзд із автовокзалу - перекрили, порушуючи вимоги правил протипожежної безпеки.

За самовільне встановлення малої архітектурної форми та порушення правил використання земель керівники ТзОВ “Бадьорість” неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності органами прокуратури та іншими контролюючими органами. Утім, вказані порушення не виправлені. Крім того, керівництво товариства й досі не привело у відповідність до проектно-кошторисної документації та схеми дорожнього руху облаштування пішохідних доріжок по периметру автостоянки, демонтаж штучних перешкод для руху, що встановлені по вулиці на заїзді до автостоянки тощо.

Усі перераховані порушення створюють незручності для мешканців та гостей міста. Пішоходи змушені добиратися до автовокзалу через стоянку ТОВ “Бадьорість”, маневруючи між авто, наражаючи тим самим себе на небезпеку. Про своє невдоволення свідчать їхні численні скарги до контролюючих та правоохоронних органів.

На усунення зазначених порушень органи прокуратури області внесли подання міському голові м.Рівне Володимиру Хомку з вимогою ініціювати припинення експлуатації автостоянки на вул.Київській,40а, допоки не будуть приведені у відповідність правила, норми і стандарти, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Розглянути та вирішити вказане питання прокуратура області ініціює на найближчій сесії міської ради.

05.08.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2009p. 
На головну сторінку