Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №408 від 05.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ситуація

Українська економіка - “найкраща” у світі

Днями Президент України Віктор ЮЩЕНКО наклав вето на Закон “Про внесення змін до Державного бюджету на 2009 рік”. Мовляв, є перестороги, що передбачені в законі 10 мільярдів гривень будуть використані не за призначенням.

- Позиція Президента базується на тому, що під час прийняття Держбюджету на 2009 рік, передбачали майбутнє (березневе) внесення змін із урахуванням суттєвого падіння економіки України, - пояснював голова Рівненської ОДА Віктор МАТЧУК. - Адже попередньо бюджет планувався із розрахунку на її зростання.

Згодом Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сказала, що бюджет переглянуть у травні, але на жаль, знову нічого. Сказала, що для цього немає підстав. Відсутня й інформація про те, що економіка дійсно падає.

Зараз оприлюднена інформація про те, що за перше півріччя економіка України впала більше ніж на 31 відсоток. Це “найкращий” результат у світі. “Позиція проста - потрібно повернутися до кардинального перегляду бюджету з урахуванням того, що економіка котиться донизу”, - продовжує пан Матчук.

Якщо дивитися конкретно на заветований закон, то випливає, що єдине джерело збільшення надходжень до Держбюджету - авансова проплата Національним банком очікуваного прибутку в розмірі близько 10 мільярдів гривень. “Звідки Національний банк може взяти авансові гроші? Йде мова про те, що ми рухаємося емісійним шляхом, який приведе країну до збанкрутування”, - резюмував пан Віктор. Таким чином, кожному громадянинові України загрожує злиденне життя, незалежно від його статків. Це і є основною причиною, через яку Президент наклав вето на закон.

05.08.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2009p. 
На головну сторінку