Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №409 від 17.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Володимир Судимак: “Ці діти будуть справжніми майстрами”

Володимир Судимак: “Ці діти будуть справжніми майстрами”

Упродовж останніх кількох років бейсбол та софтбол у Рівному із невідомих досі видів спорту перетворилися у популярне захоплення дітей та дорослих. Усе завдяки бейсбольно-софтбольному клубу “Західний вогонь”.

Хоча чемпіонат України із бейсболу досі триває, софтбольна першість давно завершена. Отож, про підсумки сезону та перспективи клубу розповідає тренер Володимир СУДИМАК:

- Володимире Андрійовичу, яким був останній сезон для “Західного вогню”?

- Сезон видався успішним. Насамперед це стосується софтболісток. Наші дівчата вперше в історії клубу Західний вогонь "вибороли" бронзові нагороди чемпіонату України.

Упродовж трьох турів першості команда здобула десять перемог і зазнала п’яти поразок.

Поступилися у турнірній таблиці ми лише визнаним лідерам українського софтболу - кіровоградкам та луганчанкам.

Третє місце вважаю успішним результатом. Тим паче, саме таку мету ми ставили перед собою на старті чемпіонату.

- Чи відсутній у грі команди прогрес порівнянно із попередніми сезонами?

- Це підтверджують наші результати. Цьогорічні бронзові нагороди стали першим подібним досягненням команди. Минулого сезону “Західний вогонь” зупинився за крок від п’єдесталу - четверта позиція. Тепер ми зуміли фінішувати у чільній трійці. Серед кращих гравців чемпіонату хотів би виділити Юлію Миронову, Вікторію Міщенюк, Марину та Оксану Чорномаз, Лесю Кроку, Олександру Круковську, Анастасію Кратюк.

- Які сподівання плекаєте на сезон наступний? Чи плануєте поліпшити результат?

- У нас дуже багато талановитої молоді. Із цих дітей з часом виростуть справжні майстри спорту. Проте головним завданням на найближчий софтбольний сезон - буде зберегти завойовані позиції. Впевнений, що усі наші суперники лише посиляться, і це буде не так вже й просто. Чекаємо цікавих протистоянь.

- Бейсболісти “Західного вогню” виступають не менш успішно?

- Гадаю, так. Наші хлопці виграли усі шість матчів перших двох турів. Наразі наша команда у турнірній таблиці друга. Наприкінці серпня стартує друге коло змагань, тоді можна буде оцінити виступ гравців конкретніше. Крім того, попереду в нас ще й старт у розіграші Кубка України.

- Як успіхи рівнян на міжнародній арені?

- Літо - гаряча пора подібних турнірів. Збірна України, основу якої складали здебільшого вихованці “Західного вогню”, посіла сьоме місце на чемпіонаті Європи серед гравців 1997-1999 років народження.

Перший матч турніру проводили проти господарів змагань - болгарів. У важкій і виснажливій грі моїм підопічним (Володимир Андрійович був головним тренером збірної, - авт.) вдалося здобути дебютну перемогу - 7:6. Зате наступний поєдинок проти словацької збірної ми провалили. Саме ця невдача і не дозволила команді поборотися за нагороди. Довелося змагатися лише за сьому позицію, яку ми впевнено відстояли у зустрічах із турками та румунами.

- Упродовж минулого року “Західний вогонь” саме на клубному рівні провів грандіозну роботу для поліпшення підготовки дітей.

- Так. На базі ЗОШ №8 ми створили сітку-кімнату, аби мати можливість тренуватися відбивати м’ячі взимку. Маємо увесь необхідний інвентар. На запасному полі стадіону “Хімік” обладнали два поля для гри, де “Західний вогонь” і приймає своїх суперників у різноманітних змаганнях. Щоправда, із останнім зараз виникли деякі труднощі. Раніше ми грали на запасному майданчику безоплатно. Тепер же з нас можуть брати орендну плату. У такому разі від проведення матчів на “Хіміку”, найімовірніше, доведеться відмовитися - шукатимемо інше місце.

17.08.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2009p. 
На головну сторінку