Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №409 від 17.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Джаз з’єднає дві області

Наприкінці серпня у Рівному відбудеться міжнародний джазовий фестиваль “Art jazz cooperation 2009”. За словами організаторів цього фесту, подія стане знаковою для нашої області.

Фестиваль - це перша спільна масштабна культурна акція Рівненської та Волинської областей. Ця подія проводиться за підтримки обласних управлінь культури і туризму Волині та Рівненщини, міських рад Луцька та Рівного, Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку та “Руського культурного центру” у Рівному.

Французам подобається наша архітектура

Нещодавно у Кузнецовську в рамках проекту “Атомогради” перебувала делегація французьких журналістів. Автором проекту є Жан-Крістоф Бельтрам, який отримав грант від Міністерства культури Франції на його реалізацію.

Французьких гостей у наших краях зацікавила історія архітектурних та індустріальних форм. Відеозйомки на території Кузнецовська дозволили зрозуміти та відтворити кінематографічними засобами принципи урбаністичної забудови нових міст.

У “Острозької академії” новий статус

Уряд України надав статус “дослідницький” Національному університету “Острозька академія”. Такий статус загалом отримали п’ять вищих навчальних закладів країни.

Офіційний сайт Кабінету Міністрів України повідомляє, що за урядовими документами передбачено протягом 2011-2012 років підвищити у два рази зарплату науково-педагогічним працівникам цих вишів. Окрім того, науковці та аспіранти матимуть можливість проходити стажування у зарубіжних університетах.

Криза - час для пошуку роботи

З початку 2009 року центри зайнятості Рівненщини надали послуги з пошуку роботи та соціального захисту 58 тисячам незайнятим громадянам області. Працевлаштовано за цей період майже 15 тисяч осіб. До участі в оплачуваних громадських роботах залучили 5,5 тисяч осіб.

Чисельність осіб, які перебували на обліку в службі зайнятості Рівненської області станом на 1 серпня 2009 року, становила 21,9 тисяч осіб і порівняно з даними на 1 січня 2009 року скоротилася на 11,2 тисяч осіб.

З дітей “робитимуть” козаків

Дитяче козацьке товариство Рівненщини розпочало наметове таборування для дітей поблизу села Новостав Рівненського району, яке відбувається за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження”.

Головною метою таборування є оздоровлення дітей з малозабезпечених сімей. Протягом двох тижнів з дітьми працюватимуть кращі наставники Дитячого козацького товариства. Крім відпочинку, діти матимуть можливість ознайомитися з основами туризму, методами надання першої медичної допомоги. З ними проведуть заняття з історії нашого краю та національних традицій. Багато часу приділятимуть традиційним дитячим іграм, які складали основу козацької системи виховання.

17.08.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2009p. 
На головну сторінку