Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №410 від 19.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жах, що коїться!

Забив до смерті власну прабабусю

Цю жахливу історію не один день обговорювали жителі Рівненщини. Повернутися до неї нас змусив вирок суду у кримінальній справі, який нещодавно почув підозрюваний.

5 січня 2009 року у власному помешканні в селі Козин з численними тілесними ушкодженнями знайшли літню жінку. Потерпілу - Суходольську Домнікію Денисівну, 85-річну пенсіонерку, госпіталізували до районної лікарні, але з реанімації додому вона так і не повернулася…

- Після кількох напружених днів та безсонних ночей правоохоронцям вдалося затримати підозрюваного, який згодом зізнався у скоєному, - розповідає Ольга БОЙКО з ВЗГ УМВС в Рівненській області. - Ним виявився житель села Пустоівання Радивилівського району Віталій. Як з’ясувалося, молодик добре знав Домнікію Денисівну, адже вона була бабцею його колишнього однокласника. Саме від останнього Віталій і довідався, що старенька отримувала грошову допомогу з-за кордону як остарбайтер. Це й “спокусило” молодика скоїти злочин. Проте грошей в оселі побитої ним пенсіонерки він так і не знайшов, натомість, тікаючи, прихопив з будинку жменю гарбузового насіння…

Під час арешту Віталій опору не чинив, а згодом повідав правоохоронцям ще одну жахливу таємницю зі своєї біографії. У грудні 2008 року в селі Кам’яна Верба Дубенського району 23-річний чоловік вбив… власну прабабусю - 82-річну Ганну.

Підозрюваний розповів, що вдерся до будинку старої, побив її залізним ломом, а коли бабця втратила свідомість, обшукав оселю і забрав 800 гривень. Тоді рідні вирішили, що Ганна померла через свій досить поважний вік. Вони нічого не запідозрили і до правоохоронців звертатися не стали. Але зізнання Віталія спонукало останніх провести ексгумацію тіла старенької та відповідні експертизи. У жінки виявили поламані ребра, перелом лівої лопатки та чотири подряпини на голові. Саме ці травми і стали причиною її смерті.

По закінченні досудового слідства долю Віталія вирішував Рівненський апеляційний суд, який засудив молодика до 15 років позбавлення волі. І хоча за такі злочини передбачене довічне ув’язнення, служителі Феміди взяли до уваги позитивні характеристики чоловіка, його власне зізнання, а також те, що він виховує малолітню дитину.

Сам же Віталій, як зазначають правоохоронці, докорів сумління не відчуває. Свої нелюдські вчинки він пояснює… банальною потребою у грошах.

19.08.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2009p. 
На головну сторінку