Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №224 від 26.01.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Телефонні афери

Алло, Америка? Сусід за все заплатить!

Щоб не стати жертвою телефонної афери, варто тримати щит під ключем або стати абонентом цифрового зв'язку

Хитру аферу нещодавно прокрутили в Рівному невідомі зловмисники. А постраждала бабуся-пенсіонерка, яка, діставши з поштової скриньки рахунок сплати за телефон, мало не зомліла - сума перевищувала півтисячі гривень.

Жінка пішла у відділення «Укртелекому» за роздруківкою телефонних розмов, і тут на неї чекав ще один сюрприз - зазначалося, що з її номеру двічі телефонували в Америку і тричі в Австрію. Що цікаво, жінка не дзвонила за кордон. А оскільки живе сама, то, звісно, ніхто в її відсутність теж не міг зв'язуватися через «вісімку».

В обласному відділенні «Укртелекому» пояснили, що панянка стала жертвою звичайної афери, яка не вперше фіксується на Рівненщині. Аферисти шляхом доступу до телефонної коробки, яка знаходиться у під'їзді, спокійно можуть підключитися до лінії якогось абонента і вести розмову. Рахунок за телефонні розмови, звичайно, приходить людині, яка стала жертвою афери. І технічно довести цей злочин, практично, неможливо, якщо не спіймати шахрая «на гарячому». Як правило, підключаються до чужої лінії вночі. Під час розмови зловмисник, зазвичай, стоїть з телефонним апаратом чи трубкою у під'їзді, розмовляючи з чужої лінії, - пояснили працівники відділу «Укртелекому».

Отож, щоб не сплачувати за чужі розмови, - потрібно організовано зі всіма мешканцями будинку замикати щит, де знаходиться телефонна коробка, і зберігати ключ у надійному місці. Або, в іншому випадку, стати абонентом цифрового зв'язку, з допомогою якого «Укртелеком» пропонує телефонним абонентам спектр різних послуг. Зокрема, вихід на «вісімку» через код, який присвоюється абоненту цифрового зв'язку індивідуально. Тоді ніякий аферист не використає вашу телефонну лінію в своїх цілях.

26.01.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2006p. 
На головну сторінку