Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №411 від 26.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Напередодні

Володимир ХОМКО: “Місто має бути таким, патріотом якого хотілося б бути”

30 серпня рівняни святкуватимуть День міста. Для кожного з нас, його мешканців, він по-своєму дорогий. Хтось чекає розваг і відпочинку, інші - можливості побачитися з друзями. І вибір, як саме провести цей день, буде традиційно багатим. Однак для одного жителя Рівного День міста таки стане незвичайним, можна навіть сказати - першим у професійному житті, а саме на посаді міського голови. Для Володимира ХОМКА.

- З яким настроєм зустрічатимете перший на посаді міського голови Рівного День міста?

- Скажу відверто і щиро - з хорошим. По-перше, тому що я міський голова, а це досить непогано. По-друге, тому що у мешканців Рівного в домівках з’явилася гаряча вода. Повірте, це коштувало неймовірних зусиль. По-третє, незважаючи на складний рік і зменшений на 70 мільйонів гривень бюджет, місто продовжує не просто жити, а розвивається. За 8 місяців роботи нам вдалося зробити достатньо багато. Зараз, аналізуючи цей період, я не бачу великих помилок чи “проколів”. Звісно, щось не склалося, однак…

Тому, як голова міста, і як звичайний рівнянин, чекаю на свято з неабияким задоволенням. Хотілося б, щоб цьогорічний День міста був щирим і неформальним. Щоб заходи, які будуть запропоновані протягом дня, прийшлися до душі нашим мешканцям. Щоб ми разом відчули, що День Рівного - це наше загальне свято. А, головне, я хочу, щоб рівняни любили своє місто і були його щирими патріотами.

- А що для цього потрібно?

- Мені здається, що кожне місто планети, а Рівне у першу чергу, має бути таким, патріотом якого хотілося б бути: гарне, процвітаюче, затишне, сучасне. По-друге, у місті має бути довіра до влади, до мене, як до міського голови. Якщо це вдасться, то люди будуть небайдужі до нашого міста, а відтак разом ми зможемо зробити надзвичайно багато.

- Тож це свято - не проста формальність?

- Навіть коли я ще не обіймав посаду міського голови, завжди відзначав цей день. Ми збиралися з друзями і… Мені особисто цей день ніколи не був байдужим, адже я народився і більше, ніж півсторіччя, прожив у Рівному.

Нещодавно за кордоном проводили опитування, наскільки щасливими почуваються мешканці тих чи інших країн. Виявилося, що ні однієї розвиненої країни серед лідерів немає. У першу десятку увійшли країни Латинської Америки, Куба та ще кілька держав із невеликим достатком. Тобто, щастя або відчуття щастя вимірюється не лише кількістю грошей, і це давно відомо. Дуже хотілося б, щоб коли таке опитування проводили в Україні, наше місто було серед перших. І якщо мені вдасться це зробити, то, безумовно, я буду щасливим.

- Яким Ви хочете бачити місто?

- Гарним, зеленим, чистим, обов’язково економічно процвітаючим. Хочу, щоб люди відчували комфорт від проживання і не зациклювалися на політиці та якихось примітивних побутових проблемах.

- Та чи можна такого досягнути?

- У житті немає нічого ідеального, як і неможливого… Тому - спробуємо.

26.08.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2009p. 
На головну сторінку