Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №411 від 26.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

У Рівному з’явилися нові вулиці

Рівне постійно розбудовується, у нових житлових масивах, мікрорайонах, кварталах з’являються вулиці, які потребують назви. Так виникла необхідність в найменуванні нових вулиць у масиві малоповерхової забудови “Новий двір” та мікрорайоні малоповерхової забудови жит-лового району “Південний”.

Постійна комісія міської ради з питань найменування міських об’єктів розглянула звернення, які надійшли від організацій і громадян, та запропонувала на розгляд сесії певні назви. Тож у результаті голосування у мікрорайоні “Південний” з’явилися вулиці Юрія Горліса-Горського, Олександра Кондратьєва, Спідвейна, Ярослави Стецько, Миколи Боголюбова, Нескорених. А новій вулиці в районі вул.Корнинської у Новому Дворі присвоєно назву Смерекова.

Пропонуємо коротку інформацію про людей, чиї імена носять нові вулиці Рівного.

Юрій Горліс-Горський - визначний український діяч, письменник, один із ватажків козацько-гайдамацького Холодно-Ярського повстання. У Рівному перебував у 1932 та 1942 роках.

Олександр Кондратьєв - видатний письменник, представник Срібного віку російської літератури, поет і публіцист. Більше 20 років свого життя провів у родовому помешканні в с.Дорогобуж поблизу м.Рівне, де створив літературні твори - роман “На берегах Ярині” і збірку сонетів “Слов’янські боги”. Був одним із організаторів просвітницького руху на Рівненщині, членом благодійного товариства, літературного об’єднання.

Ярослава Йосипівна Стецько - українська політична та громадська діячка, член ОУН(б) з 1938 року, політична емігрантка, засновниця КУН, соціолог, політолог, психолог та журналіст.

Микола Боголюбов - видатний вчений у галузі теоретичної фізики і математики. У 1985 році Радою Міжнародного інституту теоретичної фізики засновано премію ім.М.Боголюбова за найкращі роботи в галузях математики і фізики.

Назвою Нескорених вирішено назвати вулицю на честь репресованих учнів Рівного у 1947-1948 роках.

На честь всіх спортсменів-спідвеїстів, які принесли славу нашому місту, одну з вулиць названо Спідвейна.

26.08.2009Катерина ЛАВРЕНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2009p. 
На головну сторінку