Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №413 від 09.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На порядку денному

Звільнили за протиправні дії

Нещодавно із лав органів внутрішніх справ Рівненщини було звільнено двох співробітників.

Вони носили погони старших лейтенантів і працювали на посадах оперуповноважених відділу карного розшуку Рівненського МВ УМВС України. Службове розслідування встановило, що 22 серпня близько 2-ї години ночі на вулиці Київській в районі автовокзалу між цими “правоохоронцями” та двома громадянами виник конфлікт. У результаті одного перехожого затримали та доставили до міськвідділу міліції, де співробітники відділу карного розшуку безпідставно застосували до нього засоби фізичного впливу. Невдовзі після інциденту батько потерпілого звернувся до працівників відділу внутрішньої безпеки із заявою...

Під час перевірки цей факт підтвердили покази свідків, працівників РПС та витяг з історії хвороби затриманого. Матеріали перевірки ВВБ були направлені до міської прокуратури. Відповідно до законодавства до вищезгаданих працівників Рівненського МВ керівництво УМВС вирішило застосувати крайній захід дисциплінарного впливу - звільнення з органів внутрішніх справ.

Наказ оголосили минулої п’ятниці. Присутній на нараді начальник УМВС України в області Ярослав ГОЛОМША зауважив:

- Я доводив до всіх без винятку керівників вимоги Міністра внутрішніх справ та інформацію щодо потреби в очищенні наших лав від співробітників, здатних на неправомірні вчинки. Згідно з висновком службового розслідування, двоє працівників відділу карного розшуку Рівненського міськвідділу міліції дійсно вдалися до неприпустимих методів роботи, застосовували фізичну силу до жителя обласного центру, чим порушили дисциплінарний статут та Закон України “Про міліцію”.

Ярослав Ярославович запевнив, що такий наказ не буде останнім, якщо працівники міліції не працюватимуть над виправленням становища:

- Захищати винного можна лише тоді, коли він оступився випадково, можливо, через брак досвіду або якісь поважні причини. А ганебних вчинків у нашому колективі бути не повинно.

09.09.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2009p. 
На головну сторінку