Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №413 від 09.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прозвітувалися

У Києві відгримів концерт рівненських митців

У Києві відгримів концерт рівненських митців

Нещодавно Президент України Віктор Ющенко разом із дружиною пані Катериною переглянув звітний концерт митців Рівненської області “Пісні бурштинового краю”, який продовжує Фестиваль мистецтв України.

“З кожним концертом Фестивалю мистецтв України ми бачимо, якою багатою і різноманітною є наша національна культура і, водночас, єдиною, спільною, рідною для всіх нас”, - сказав у своєму вітальному слові Президент.

Ющенко відзначив, що Рівненщина є однією з найвизначніших святинь України - адже на цій землі Іван Федоров надрукував Острозьку Біблію, тут побачило світ Пересопницьке Євангеліє - на його рукотворній копії, зробленій на замовлення Івана Мазепи, нині складають присягу Президенти України.

Глава держави відзначив, що з Рівненщини вийшли такі видатні особистості як лауреат Нобелівської премії Григорій Шарпак, письменники Данило Братковський, Олекса Стефанович та Улас Самчук.

Президент наголосив: “…ряд талановитих і прекрасних рівненчан - великий, його неможливо охопити. Як неможливо охопити у слові всю велич вашої землі, її видатне значення для України і виняткову роль ваших земляків у житті всієї нашої держави”.

“Ваш край - це велика українська земля з видатними історичними пам’ятками і багатовіковими традиціями… Я сердечно вдячний вам, рівненчани, за те, що ви бережете наш дух, так самовіддано розвиваєте культурні й духовні традиції і дбаєте про Україну”, - сказав В.Ющенко.

Після виступу Президент України вручив державні нагороди діячам культури і мистецтва Рівненщини.

09.09.2009



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2009p. 
На головну сторінку