Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №414 від 17.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наша марка

ДП “Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”

ДП “Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”

- лідер регіонального ринку землевпорядних, землеоціночних, топографо-геодезичних та картографічних робіт

Для в.о. директора ДП “Рівненський інститут землеустрою”, депутата Березнівської районної ради Віталія ЛЮШИНА (на фото) землевпорядкування - улюблена справа життя. У 2001 році, закінчивши Рівненський державний технічний університет, здобув фах інженера-землевпорядника. Працював інженером в земельно-кадастровому бюро “Графіка”, головним спеціалістом та заступником начальника Березнівського районного відділу земельних ресурсів, начальником управління Держкомзему України у Березнівському районі. З липня 2009 року виконує обов’язки директора ДП “Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”.

- Віталію Григоровичу, розкажіть коротко про підприємство, яке Ви віднедавна очолюєте.

- Наш інститут має майже піввікову історію. Протягом цього часу постійно зміцнювалася матеріально-технічна база інституту, зростав фаховий рівень персоналу та підвищувалася якість його роботи, завдяки чому наше підприємство стало провідним в області з виготовлення проектно-вишукувальної документації із землеустрою. Сьогодні колектив налічує 86 чоловік: здебільшого, інженери із землевпорядкування, а також інженери-гідротехніки, інженери-економісти, грунтознавці та інші фахівці. Всі вони забезпечені необхідними технічними засобами: комп’ютерами, автомобілями, розмножувальною технікою, тахеометрами тощо. В інституті працює лабораторія для визначення фізичних, фізико-хімічних та хімічних властивостей грунтів.

- Які види робіт виконує Ваше підприємство?

- ДП “Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” виконує землевпорядні, землеоціночні, топографо-геодезичні та картографічні роботи для юридичних та фізичних осіб, а саме:

• схеми землеустрою і техніко-економічні обгрунтування використання та охорони земель;

• проекти землеустрою щодо встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних утворень (сіл, селищ, міст);

• проекти землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності;

• проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок;

• нормативна грошова оцінка земель населених пунктів та окремих земельних ділянок;

•грунтово-агрохімічне обстеження та надання лабораторних аналізів грунтів, висновків про грунти;

• робочі проекти рекультивації земель, зняття та поліпшення родючого шару;

• топографо-геодезичні та кадастрові зйомки;

• інвентаризація земельних ділянок.

- Як вплинула економічна криза на обсяги виконуваних інститутом робіт?

- Працювати стало набагато складніше, але наша висока ділова репутація навіть у кризових умовах приносить дивіденди. За вісім місяців поточного року інститут виконав проектно-вишукувальні роботи на суму майже два мільйони гривень. Нині за кошти підприємств, установ та організацій, державного і місцевого бюджетів розробляються проекти землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності на території Чудельської, Кричильської, Стрільської, Любиковицької та Ремчицької сільських рад Сарненського району. В роботі - проект зміни адміністративних меж міста Кузнецовськ.

Велику кількість проектів землеустрою та технічних документацій із землеустрою виконуємо для ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго”, Національної енергетичної компанії “Укренерго”, Служби автомобільних доріг у Рівненській області, ЗАТ “Укртелеком”, державних лісогосподарських підприємств, підприємств добувної промисловості та інших.

Співпрацюючи з енергетичною компанією ЗАТ “А.Е.С. Київобленерго”, виконуємо геодезичні та землевпорядні роботи на території Київської області.

Відповідно до Постанови КМУ від 5 серпня 2009 р. № 844 “Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році”, у Порядку безоплатних оформлення та видачі цьогоріч громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки визначено виконавцями робіт тільки державні підприємства, які відносяться до сфери управління Держкомзему, в тому числі й наш інститут.

Це - відповідальна і перспективна робота. Про важливість її виконання йшлося на нараді з центральними та регіональними органами Держкомзему та Кадастру щодо видачі громадянам актів на землю, яку минулої п’ятниці провела в Києві Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Запрошуємо до співпраці органи місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб!

ДП “Рівненський науково-дослідний та проектний

інститут землеустрою”

33028, м.Рівне, вул. С. Петлюри, 37;

тел./факс: (0362) 22-32-82, 26-36-83;

e-mail: paralel@ukrwest.net

Ліцензія Державного комітету України по земельних ресурсах на проведення землевпорядних та землеоціночних робіт, серія АВ № 305416 від 03.03.2007 р.

Ліцензія Державної служби геодезії, картографії та кадастру на виконання топографо-геодезичних та картографічних робіт, серія АВ № 342143 від 27.06.2007 р.

17.09.2009Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2009p. 
На головну сторінку