Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №414 від 17.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вернісаж

Осінній дарунок Гурістюка

Осінній дарунок Гурістюка

Нещодавно у залі Рівненського краєзнавчого музею відкрилася ювілейна виставка рівненського художника Олександра ГУРІСТЮКА - “Вона…”.

Назва говорить сама за себе: на 60-и полотнах - представниці прекрасної половини людства. Портрети, виконані олійними фарбами, зображують жінок у всій їхній різноманітності: веселих і сумних, грайливих і надмінних, гордовитих і щирих…

Сам Олександр жартома висловився, що трохи хвилювався, як глядачі сприймуть таку велику кількість жіночих портретів (при тому, що на огляд він виставив лише половину!), - щоб, бува, не подумали, що він якийсь бабій… Та, гадаю, така думка не склалася. Адже одразу видно, що автору цікава не лише зовнішня краса, а й жіноча душа, думки, потаємні бажання. “Жінки - то окремий світ, загадковий для мене. Малюючи їх, я, в якійсь мірі, малював себе, - розповідає художник. - Адже я писав портрети тих жінок, світогляд яких мене вразив та певною мірою переплітається з моїм”.

Як вдало підмітив один із гостей виставки, автор передає емоцію, а це - ой як непросто, і далеко не кожному митцю вдається.

Олександр Гурістюк народився на Чернігівщині, у родині військового. Згодом сім’я переїхала у Рівне. Художню освіту він здобув у Рівненській художній школі, і в подальшому лише завдяки вродженому таланту, працелюбності та творчій уяві досягнув неабиякої майстерності.

Варто зазначити, що Олександр завжди умів вражати пересічних мешканців, то - епатажним виглядом, то - надзвичайною глибиною думок, то - дивовижними картинами - не такими, як у інших.

Ця виставка - чудовий подарунок не лише рівнянкам, зображеним на полотні, а й усій жіночій половині нашого міста.

17.09.2009Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2009p. 
На головну сторінку