Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №416 від 01.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скандал

Федерація футболу “розбиралася” із суддями

Федерація футболу “розбиралася” із суддями

Матчам вісімнадцятого туру чемпіонату області у першій та другій лігах передувало засідання президії Рівненської обласної федерації футболу.

Причиною тому став відкритий лист, надісланий на адресу голови РОФФ Володимира Поліщука від одного із футбольних оглядачів Костополя та місцевого клубу “Горизонт”.

У посланні автор листа звинувачував арбітрів у некваліфікованому суддівстві, зокрема йшлося про матч першого кола чемпіонату “Енергія” (Володимирець) - “Горизонт” (Костопіль), в якому гості зазнали поразки.

Крім того, головною темою засідання президії Обласної федерації футболу були деталі принципового матчу минулого туру чемпіонату “Фортуна” (Омеляна) - “Горизонт” (Костопіль), де господарі поля здобули перемогу - 3:1.

За словами представників клубу Горизонт, у даній грі не мав права брати участь футболіст ФК “Фортуна” Віталій Шевчук, тому що, на їхню думку, екс-гравець “Вереса” у попередньому матчі “Фіалка” - “Фортуна” отримав жовту картку (четверту у сезоні, що є причиною одноматчевої дискваліфікації).

Натомість в офіційному протоколі гри “Фіалка” - “Фортуна” жодного запису про жовту картку Віталія Шевчука немає. Спростував інформацію про четверте попередження гравця “Фортуни” і арбітр гри “Фіалка” - “Фортуна”, Володимир Дзюбак.

Згодом всі учасники засідання мали можливість переглянути відеозвіт із зустрічі “Енергія” - “Горизонт”, згаданої у відкритому листі, де арбітр гри ніби-то “зламав” гру костопільської команди.

Переглянувши відеозапис, учасники засідання зробили прямо протилежні висновки. Навпаки, суддя того поєдинку часто закривав очі на відверті грубощі футболістів “Горизонту”.

У підсумку обидві сторони погодилися на мирову, а результати усіх матчів залишилися в силі.

Голова Рівненської обласної федерації футболу, Володимир ПОЛІЩУК: “Безумовно, Федерація не могла проігнорувати подібне звернення. Усі події, описані у відкритому листі, були детально переглянуті та обговорені на засіданні президії. Ми взяли до уваги заяву представників костопільського “Горизонту” щодо жовтої картки Віталія Шевчука, яку той ніби-то отримав у грі “Фіалка” - “Фортуна”. Проте за відсутності відеодоказів та конкретних свідків довести наявність цього попередження просто неможливо. В офіційному ж протоколі гри про жодну жовту картку Віталія Шевчука не згадується.

На жаль, у другій лізі чемпіонату області більшість клубів фінансово неспроможні організовувати відеозйомку гри”.

Голова суддівського комітету РОФФ, Валерій КРИНИЦЬКИЙ: “Даний лист - звинувачення усіх без винятку суддів області. Ми зібрали 65 підписів футбольних арбітрів області, які були обурені безпідставними звинуваченнями з боку костопільського футбольного оглядача і збиралися відстоювати свою честь у суді. Проте, поспілкувавшись із опонентом, було вирішено владнати суперечку мирним шляхом”.

Тим часом на футбольних полях області продовжують кипіти баталії. У першій лізі “Случ” та “Славія”, здобувши чергові перемоги, зміцнили своє лідерство (тепер обидва клуби мають по 33 очки).

Березнівчани вдома розгромили ФК “Вельбівно” - 5:0, а рівняни перемогли “Хімік” - 2:1.

В інших матчах були зафіксовані наступні результати: “Гоща-АМАКО” - “Маяк” - 3:0, “Волинь-Цемент” - “ОДЕК” - 1:2.

У другій лізі “Горизонт” зазнав третьої поспіль поразки, поступившись на власному полі “Воднику” - 0:2.

Ще однією несподіванкою стала домашня поразка “Енергії” від “РОКО” - 1:2.

Результати інших матчів туру: “Горинь” - “МлинКов” - 2:3, “Сатурн” - “Фортуна” - 0:1, “Фіалка” - “Полісся” - 1:0.

Лідерами ліги є володимирецька “Енергія” (41 очко) та “РОКО” (39 очок), третя - “Фортуна” (38 очок).

01.10.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 01.10.2009p. 
На головну сторінку