Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №417 від 08.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прем’єра

Рівненський театр відкриває новий сезон

Рівненський театр відкриває новий сезон

Незважаючи на важкі й подекуди “драматичні” умови, які довелося пережити колективу Рівненського академічного українського музично-драматичного театру, новий театральний сезон він відкриває із гордо піднятою головою.

“Будівельники нас запевнили, що тріщини перестали розширюватись. І вже 11 жовтня глядачі матимуть можливість скористатися головним входом до театру”, - заспокоює художній керівник театру Володимир ПЕТРІВ.

Новий сезон наш театр розпочинає із прем’єрою музичної комедії на дві дії “Ханума”, за п’єсою Авксентія Цагарелі. Режисер-постановник вистави Олександр ОЛЕКСЮК говорить, що вибір випав саме на цю комедію-водевіль, щоб у такий кризовий момент звернутися до глядача з хорошими емоціями. “Ми хочемо, щоб глядачам було добре в театрі”, - додає пан режисер. На думку постановників, головним у творі стало передання характеру і колориту грузинського народу.

Що ж стосовно музичного супроводу, то у виставі використають автентичні грузинські мотиви. “Музика буде надзвичайною і цікавою. Давно ми такого не грали”, - розповідає музичний керівник постановки Зіновій КРЕТ.

Після прем’єри у Рівному театр вирушить на короткотривалі гастролі до Чернівців та Коломиї, йдуть також переговори з Івано-Франківськом.

За словами пана Петріва, чогось грандіозного у цьому сезоні не передбачається, єдине, що на нього припав ювілей театру, якому цьогоріч виповниться 70 років. “До ювілею театру ми випустимо у світ книгу та святкуватимемо дві дати: 70-річчя Рівненського театру та 100-річчя від створення професійного театру у місті Рівне”, - пояснює пан Володимир. Театральники мають на меті відзначити дану подію ближче до березня місяця, адже не хочуть загубитися в череді святкувань, які припадатимуть на 70-річчя створення Рівненської області. Гуляти наш театр планує гучно, адже хоче залучити до цього дійства колег із інших областей України.

Однак не всі справи в театрі йдуть гладко й добре. Пана Петріва бентежать фінансові справи його “дітища”. “Якщо у театрі імені Івана Франка працює 110 осіб і їх бюджет становить 210 мільйонів, то нам на рік виділяють лише шість. Але справа не лише у цьому. Постановки колег дуже зіпсувалися останнім часом, вони дозволяють собі вживати вульгарні вислови, перекручуючи тим самим класиків української літератури”, - бідкається керівник театру. Хоча проблем вистачає, керівництво запевняє, що з усім впорається.

Тож початок театрального сезону можна вважати вдалим, а вибрану виставу сміливо назвати шедевром народної винахідливості та душевної щедрості. Грузинський колорит з чудовою музикою та жартами припаде до смаку усім. До того ж, квитки на прем’єрний показ вже розпродані.

08.10.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2009p. 
На головну сторінку