Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №419 від 22.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Негода

“Зима” прийшла, і знов невчасно

Електромережі Рівненщини потерпають від сильних злив, гроз, граду, а нещодавно - від снігу. За таких непередбачуваних погодних умов говорити про нормальне електрозабезпечення не доводиться.

У ніч з 13 на 14 жовтня внаслідок сильного дощу, шквальних поривів вітру та через спрацювання систем аварійного захисту деякі населені пункти області повністю або частково залишилися без електропостачання. Найбільш постраждали Млинівський та Радивилівський райони. Загалом було знеструмлено більше 170 сіл області. Аварійним бригадам ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” знадобилося менше доби, щоб відновити електропостачання у всіх населених пунктах області.

Як пояснюють працівники компанії, основною причиною обривів проводів під час шквальних вітрів є гілля дерев, що не витримує сильних поривів вітру. Отже аварійні відключення населених пунктів області та приватних секторів Рівного сталися через недоглянуті сади і присадибні ділянки. А відтак передбачити наслідки стихії було просто неможливо.

Наразі все владналося, і світло горить у кожній оселі, проте завжди потрібно бути готовими до усіляких негараздів.

За словами менеджера із зовнішніх зв’язків ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” Руслани БРОНОВИЦЬКОЇ, від подібних погодних катаклізмів ніхто не застрахований: “Негода не вперше впливає на нормальну роботу електромереж Рівненської області, щоразу випробовуючи на міцність енергетиків”. Проте, на щастя, працівники електроенергетичної галузі витримують подібні іспити з честю.

На даний час “Рівнеенерго” тримає на суворому контролі підготовку своїх структурних підрозділів та служб до роботи в осінньо-зимовий період. Заплановані заходи - капітальний ремонт та заміна силових трансформаторів, заміна аварійних опор, проводу та грозозахисного тросу на повітряних лініях електропередач - виконуються без затримок. Наскільки вдало енергетики проведуть роботи, - покаже час.

22.10.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.10.2009p. 
На головну сторінку