Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №419 від 22.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повертаючись до написаного

Конкурс - відбудеться!

Одночасно з інформацією про майбутній конкурс на пасажирські перевезення містом, у Рівному з’явилися чутки про неправомірні дії з боку міського управління транспорту та зв’язку. Конфлікт інтересів між перевізниками і владою призвів до того, що з числа депутатів Рівнеради була створена комісія, до якої зумисне увійшли представники різних фракцій. Депутати на чолі зі Степаном Загинеєм перевіряли управління.

- Наразі містом курсує 61 тролейбус та 410 маршрутних таксомоторів, - наголошує керівник КТП “Рівнеелектротранс” Степан ЗАГИНЕЙ. - Цієї кількості транспортних засобів для Рівного цілком вистачає і говорити про транспортну проблему у місті немає підстав. Однак технічний стан таксомоторів і тролейбусів бажає кращого. Останній автобус, який подарувала Рівному держава, приїхав у 1990 році, хоча до цього у місті щороку з’являлося до 50 одиниць нових транспортних засобів. Сьогодні вкрай необхідно залучати до роботи нові великогабаритні автобуси, які були б пристосовані для інвалідів і мати б диспетчерський супровід.

Отож в цілому порушень у роботі міського управління транспорту та зв’язку не знайшли. Лише рекомендували передбачити під час формування бюджету на 2010 рік кадрове збільшення управління. Адже наразі струк-турний підрозділ міськвиконкому складається лише з 3-х працівників.

На думку комісії, у місті вкрай необхідно створити комунальне автотранспортне підприємство, а для вивчення звернень мешканців с.В.Омеляна - депутатську комісію.

Що ж до конкурсу на перевезення пасажирів, то він обов’язково буде проведений. За словами міського голови Володимира ХОМКА, за 10 років цього не сталося жодного розу. “Була палетка, на якій прописувалося: який маршрут якій людині. Тому вони зараз і борються за право залишитися у цьому бізнесі. Але я наголошую, що конкурс буде, а якщо виникне потреба - то навіть на центральній площі”, - зазначив міський голова.

22.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.10.2009p. 
На головну сторінку