Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №225 від 02.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Є проблема

Чому діти не народжуються?

Не випадково темою науково-практичної конференції, яка відбулася минулого вівторка в Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. Поліщука, було “Безпліддя подружньої пари”, адже саме ця недуга є однією з причин демографічної кризи в країні.

У конференції взяли участь представники асоціації сексологів та андрологів України, інституту урології Академії медичних наук України, науково-виробничого центру “Медео”.

Сьогодні майже кожна п’ята пара не може мати дітей. І якщо таке буде продовжуватися далі, то чого нам очікувати через років десять?

- Кількість населення в країні почала різко зменшуватися, починаючи з 1991 року, - зазначив доктор медичних наук, головний науковий співробітник відділу сексології та андрології Інституту урології АМН України Юрій ГУРЖЕНКО. - Перша причина - безпліддя подружніх пар. І незважаючи на поширену думку, що причиною безпліддя є саме жінка, насправді це не так. За словами пана Гурженка, сьогодні ця недуга зустрічається однаково в обох статей.

Але в будь-якому випадку вихід є - майже кожна подружня пара може народити дитину, якщо звернеться до спеціалістів. У наступному числі “РР” читайте інтерв’ю з кандидатом медичних наук, лікарем-гінекологом Романом ШУСТИКОМ про те, як лікуватися від безпліддя.

02.02.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2006p. 
На головну сторінку