Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №420 від 29.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Попередження

Паління у ліжку закінчується в морзі

Паління у ліжку закінчується в морзі

23 жовтня в приватному будинку села Шпанів Рівненського району сталася пожежа. Племінниця, що прийшла провідати свого дядька, побачила густий чорний дим, що виривався з вікон одноповерхового приватного будинку. Наробивши галасу, вона почала кликати на допомогу сусідів. Намагаючись самотужки загасити палаючу підлогу в кімнаті, односельці відразу знайшли 63-річного пенсіонера Єфстафія, сина власниці оселі. На жаль, чоловік вже був мертвий.

- Вогнеборці, котрі прибули за викликом, за допомогою водяних стволів швидко ліквідували загоряння, - розповідає інспектор центру пропаганди ГУ МНС в Рівненській області Микола ПРОКОПЧУК. - Пізніше, встановлюючи всі передумови загибелі чоловіка, родичі розповіли, що він мав звичку палити у ліжку, але спиртними напоями часто не зловживав, лише тоді, коли отримував пенсію. У той злощасний день причиною пожежі стала саме непогашена цигарка, від якої почав тліти диван, і врешті-решт людина загинула від отруєння чадним газом.

І вже за кілька днів сталася чергова пожежа, знову через недопалок.

Житель села Жильжа Костопільського району Петро проживав у будинку один, ніде не працював, часто зло-вживав спиртними напоями, а на обліку у сільській раді числився, як хуліган. Односельчани майже щодня бачили чоловіка у нетверезому стані. 23 жовтня ввечері Петро знову вирішив хильнути оковитої із 35-річним товаришем Тарасом. Добряче випивши, друзі пішли із запаленими цигарками до кімнати дивитися телевізор, проте, зморені сильною дозою алкоголю, навіть незчулися, як позасинали. У цей час попіл від цигарки потрапив на речі домашнього вжитку, в результаті чого виникло загорання. Люди загинули уві сні, не приходячи до тями.

Шановні громадяни! Головне управління МНС в області вкотре звертається до вас із проханням бути вкрай обережними при палінні та користуванні відкритим вогнем. Пам’ятайте: лише суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть і цінуйте своє життя, адже воно дається лише один раз.

Куріння є найпоширенішою причиною пожеж зі смертельними наслідками. Небезпека для життя виникає тоді, коли людина палить у ліжку. Заснути з цигаркою на дивані або у кріслі - означає підписати собі смертний вирок. А якщо особа перед цим ще й вживала спиртне - трагедія неминуча. Лише за дев’ять місяців 2009 року в Рівненській області шкідлива звичка забрала життя 11-и людей.

29.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2009p. 
На головну сторінку