Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №420 від 29.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З майдану

“Бог нам допоможе - Юля переможе”

Минулих вихідних на майдані Незалежності у Києві у присутності понад 200 тисяч громадян з усіх куточків нашої країни пройшло народне висування кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко.

Попередньо це рішення прийняли одноголосно під час IX з’їзду партії “Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”. За словами делегата з’їзду, народного депутата України, голови Рівненської партійної організації ВО “Батьківщина” Юрія ПРОКОПЧУКА, висунення Юлії Тимошенко кандидатом у Президенти України показало згуртованість нашої команди, і бажання громадян, які прийшли на Майдан, бачити Прем’єр-міністра очільником держави. Цей з’їзд ще раз показав, що у таборі національно-демократичних сил Юлія Тимошенко єдиний кандидат, який гідний очолити державу. Багато партій підтримало її висунення, бо вони теж бачать, що альтернативи цьому вибору не існує. На головну площу країни приїхали тисячі людей з усіх куточків країни. Відчувалася підтримка громадян навіть зі Сходу та Півдня, недарма ж на з’їзді виступали представники від шахтарів. Ми щиро віримо, що Юлія Тимошенко переможе й виведе Україну з кризи економічної й поставить в ряд з найрозвиненішими державами світу.

Під час свого виступу прем’єр-міністр висловилася за необхідність внесення змін до Конституції України. “Та Конституція, яку зруйнували миттєвим голосуванням, обов’язково має бути поправлена. Україні потрібна сильна Конституція”, - сказала пані Тимошенко.

Говорячи про напрями економічної та соціальної політики, прем’єр-міністр нагадала, що за час її прем’єрства 6,5 мільйона вкладників Ощадбанку СРСР отримали по довгоочікуваній тисячі гривень компенсації, але за чиїмось небажанням цей процес перервали. Проте пані Юлія обіцяє відновити цю процедуру. Також леді Ю згадала про створення в Україні національних резервів, зокрема, національного резерву вугілля, газу та зерна.

Прем’єр-міністр заявила про свій намір забезпечити виплату зарплат та пенсій, надати робочі місця для безробітних. Тимошенко обіцяє зробити кроки для досягнення стабілізації фінансової та банківської системи, а також виконання нашого прямого обов’язку з підготовки та проведення Євро-2012. Крім того прем’єр-міністр намірена підвищити стипендії, які мають бути гідними, а не “смішними”, та забезпечити доступ молоді до іпотечних кредитів під мінімальні відсотки.

Торкнувшись проблем зовнішньої політики України, прем’єр-міністр зазначила: “Наші відносини з Росією можуть бути рівними та гідними, можуть бути чесними, відкритими, без будь-яких недомовок. Україна сильна своїм партнерством, і в той же час рівна серед рівних”. Та й надалі - стратегічною метою України залишається європейська інтеграція. Україна, яка має найсильніше християнське і європейське коріння, ні в якому разі не повинна бути за межами Європейського суспільства. “Я впевнена, що почати нам потрібно саме з побудови Європи в Україні”, - наголосила пані Тимошенко.

У важкі для України часи, які характеризуються знеціненням національної валюти, Глава Уряду зазначає: “Я твердо хочу вам сказати, що після всіх бурхливих політичних подій, після всього політичного руйнування й хаосу ми з вами поставимо Україну на ноги, повернемо стабільність і силу нашій гривні”.

Тримаючи руку на серці, Юлія Тимошенко щиро пообіцяла своєму народові, що ніколи “не підведе Україну і ніколи не дасть зламати її фінансову систему... не дасть принизити людей невиплатами пенсій або заробітних плат, адже ми вже достатньо натерпілися за ці п’ять років. Тепер є можливість поставити крапку у цьому безладі”.

29.10.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2009p. 
На головну сторінку