Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №420 від 29.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Блокування

Державне казначейство блокує рахунки

Голови обласних держадміністрацій стурбовані ситуацією із фінансуванням видатків місцевих бюджетів. Про це йдеться в заяві голів обласних держадміністрацій. Вони наголошують, що занепокоєння викликає затримка та блокування платежів місцевих бюджетів, яка виникла в останній час.

“Касове виконання державного та всіх місцевих бюджетів покладено законодавством на органи Державного казначейства України. Отже, затримки або блокування у проведенні касових розрахунків місцевих бюджетів є грубим порушенням з боку органів Державного казначейства як Конституції України, так і фінансової дисципліни”, - відзначають голови ОДА. Крім того, наголошують вони, виникає питання, куди саме поділися кошти місцевих бюджетів, які реально надійшли на Єдиний казначейський рахунок. “Якщо вони використані на іншу мету, ніж встановлено бюджетом, тоді це є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне за собою карну відповідальність”, - йдеться в заяві.

24 голови ОДА наполягають на розгляді існуючої ситуації із виконанням платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів місцевих бюджетів на найближчому засіданні КМУ за участі керівників ОДА й представників обласних фінуправлінь та управлінь Держказначейства.

У свою чергу губернатор Рівненської області Віктор МАТЧУК також підтримав заяву голів інших обласних державних адміністрацій щодо ситуації із фінансуванням місцевих бюджетів. На жаль, із представниками Державного казначейства у Рівненській області поспілкуватися не вдалося. Керівництво структури весь час зайняте, а заступники не беруть слухавки.

29.10.2009



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2009p. 
На головну сторінку