Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №421 від 05.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Свобода слова

Львівський мер “засвітився” у Рівному

Львівський мер “засвітився” у Рівному

Не випадково завітав кінодокументаліст та журналіст Ігор ЧАЙКА (на фото) до Рівного. До цього його спонукали нещодавні події на ливарному заводі, в яких ключову роль зіграли рівненські журналісти, яким у роботі перешкоджали працівники однієї охоронної фірми. Минулого тижня у Рівненському будинку вчених відбулася презентація документального фільму Ігоря Чайки “Геній міста”.

Свою стрічку він присвятив складним стосункам журналістів, громади міста з міською владою. Все це він зобразив на прикладі Львова. “Зйомки тривали три роки. Це погляди простих львів’ян на владу, на вирішення нею міських проблем, які характерні для кожного міста в Україні”, - розповідає кінодокументаліст. Розподіл земельних ділянок, архітектура, дороги, ціни, відчуженість влади від проблем міста - ось перелік проблем, про які йдеться у стрічці, яка містить гостру критику діяльності львівського мера.

Також Ігор Чайка презентував рівненським колегам сайт “Вартові демократії”. Він має на меті створення соціальної мережі для незалежних медіа, і сайт надаватиме можливість безкоштовно висвітлювати всі події та існуватиме як оперативний інформаційний канал, відкритий для взаємодії з усіма користувачами”, - каже Ігор.

За словами журналіста, ресурс оновлено напередодні президентської виборчої кампанії в Україні. “Сайт розроблявся як дієвий механізм відкритої публікації, який дасть можливість оприлюднювати інформацію щодо порушення прав журналістів, ЗМІ, свободи слова та свободи висловлювань громадян”, - зауважив Ігор Чайка.

05.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.11.2009p. 
На головну сторінку