Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №422 від 11.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розкриття

“Коти” потрапили у пастку

“Коти” потрапили у пастку

Минулого тижня корецьким правоохоронцям вдалося “одним махом” розкрити серію крадіжок з магазинів райцентру. Підозрюваними у скоєнні цієї низки зухвалих злочинів виявилися… хлопчаки-приятелі, яким, за їх же словами, не було у що вдягнутися та за що погуляти… Частину крадених продуктів вони продавали на стихійних ринках у Києві, куди частенько їздили, аби розважитися. Та для обох ці ”розваги” закінчилися в ізоляторі тимчасового тримання Корецького райвідділу міліції.

- Протягом серпня-вересня 2009 року в Корці було скоєно низку крадіжок з магазинів, - розповідає оперуповноважений групи кримінальної міліції у справах дітей Корецького РВ Ганна ДАНИШ. - Невідомі особи потрапляли до приміщень, ламаючи навісні замки, ґрати на вікнах, або через дах. Вони забирали з об’єктів торгівлі одяг, продукти харчування й гроші. Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що ці крадіжки скоїли житель Корця, 19-річний Микола (на фото), та його 16-річний тезка з Новоград-Волинського району Житомирської області.

Наразі обидва заарештовані Корецьким районним судом та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вони є підозрюваними у кримінальних справах, порушених за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України.

19-річний Микола виховувався у багатодітній родині. Звісно, батьки не могли забезпечити усім своїм дітям веселу та безтурботну юність. Тому, найімовірніше, хлопець і вирішив “заробляти” власними силами. Тут і приятель з’явився, якого кримінальною мовою згодом назвуть “спільником”. Перед кожною “справою” юнаки добре вивчали “об’єкт”. Один із них вдень заходив до першого-ліпшого магазину, роздивлявся, як слід, а ввечері друзі потрапляли всередину вже іншим шляхом та в іншій ролі - не покупців, а крадіїв…

Продукти, гроші та одяг вони скидали у сумки, які знаходили в приміщеннях. Щось згодом одягали на себе, щось з’їдали, а решту продавали на стихійних ринках у столиці, куди часто їздили у пошуках розваг. Здавалося б, усе вони прораховували наперед, та про одне-єдине забули: безкоштовний сир буває лише у мишоловці… І цього разу до неї, тієї мишоловки Закону, за іронією долі потрапили молодики, яких у народі прозвали “бандою котів”…

11.11.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2009p. 
На головну сторінку