Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 19.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Звернення

Рівненські вчителі на роботу ходять регулярно

У відповідь на опубліковану в минулому номері статтю “За чий кошт вчителі пішли на канікули?”, до редакції газети “РР” звернулася вчителька однієї з рівненських шкіл (з етичних міркувань ім’я та прізвище не називаємо).

Її турбує правдивість твердження того, що вчителі не ходять на роботу до школи, а сидять вдома. За словами вчительки, починаючи з п’ятого листопада, всі відвідують місце роботи, як і до незапланованих канікул: “У школі ми розробляємо дидактичні матеріали, обговорюємо ефективне проведення уроків з колегами та інші педагогічні питання. (Натомість не у всіх школах області дотримуються такого розкладу роботи, деякі навчальні заклади дійсно зачинені, а вчителі сидять по домівках - авт.).

За словами начальника міського управління освіти Віталія НОВАКА, зараз всі вчителі Рівного працюють у канікулярному режимі, а зарплату отримають стовідсотково, відповідно до тарифних ставок. Головний освітянин запевняє, що ніхто не примушує вчителів щодня відвідувати своє місце роботи, для цього вони можуть написати відповідні заяви.

Стосовно того, чи будуть виплачувати вчителям гроші за те, що вони відпрацьовуватимуть по суботах вимушені вихідні, то пан Новак просить не забігати наперед, - адже таку процедуру відпрацювання встановлює Кабмін або Міністерство освіти. “Який саме метод відпрацювання ми оберемо - невідомо. Зрозуміло одне: порушення трудового законодавства України не буде. За проведену роботу всі отримають кошти”, - пояснює пан Віталій.

Також Віталій Новак заспокоює вчителів - влада не залишиться осторонь. Натомість закликає спокійно виконувати свою роботу: “У цей період завдань у вчителів не поменшало. Тепер у них є змога краще підготуватися до олімпіад, вдосконалити методичні плани. Зокрема, не за горами конкурс “Вчитель року”. Отже, попрацювати є над чим”.

19.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2009p. 
На головну сторінку