Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №225 від 02.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

«Верес» на етапі перемін

Минулого понеділка «Верес» розпочав підготовку до другого кола 15 чемпіонату України без задекларованих у кінці минулого року сподівань на суттєві зміни, передусім у структурі клубу.

Йшлося, власне, про прихід солідного інвестора, котрий береться за рік-другий вивести рівненську команду до першої ліги. Щоправда, перші кроки в цьому напрямі вже зроблено. Зокрема, головним тренером клубу призначено відомого в минулому футболіста Георгія Шенгелію, на якого й зорієнтовані футбольні спонсори.

- Питання наразі сформоване таким чином, - розповідає президент ФК «Верес» Святослав Власюк. - Дограємо друге коло чемпіонату в тому форматі, в якому нині функціонує команда, тобто як громадська організація «Футбольний клуб «Верес». Водночас, до червня маємо підготувати й юридично оформити всі необхідні документи для створення, думаю, товариства з обмеженою відповідальністю. Разом з тим, на базі стадіону «Авангард» створюватиметься комунальне підприємство, яке внесе в статутний фонд чи свою частку спортивної споруди, котрою користується, чи передасть права на користування нею. Щоправда, допоки триватиме підготовка необхідної документації, інвестор погоджується до тих коштів, які виділені клубу з міського та обласного бюджетів, до червня місяця частково фінансувати утримання команди у вигляді спонсорської допомоги.

Співпраця, за словами Святослава Власюка, розпочинається із затвердження Георгія Шенгелії на посаді головного тренера, оскільки, зрозуміло, спонсори надають кошти саме «під нього». Таким чином, вчорашній наставник команди, котрий торік сенсаційно вивів «Верес» до 1/8 фіналу Кубка України, Роман Лаба відтепер працюватиме в ролі помічника головного тренера. Зміна амплуа, зрештою, не знітила пана Лабу, оскільки, як він твердить, окрім назви посади, нічого не змінилося - він і надалі тренуватиме команду.

Щойно розпочавши зимові тренувальні збори, «Верес» уже найближчими вихідними планує провести товариську зустріч з хмельницьким «Поділлям». Разом з тим, цілком можливо, що найближчим часом до команди приєднаються нові гравці, доля яких визначиться після оглядин у команді. Зрештою, за словами Романа Лаби, в клубу ще достатньо часу як для ефективної підготовки, так і для якихось перемін. Єдине, що не підлягає корегуванню, - завдання посісти за підсумками чемпіонату не нижче п'ятого місця.

02.02.2006Василь ГЕРУС



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2006p. 
На головну сторінку