Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ювілей

Спілці художників – 20

Двадцяту річницю святкує Рівненська обласна організація Національної Спілки художників України. За цей час вона пройшла цікавий і плідний шлях. Творче об’єднання професійних митців примножило культурне надбання Рівненщини, створило правдиві образи сучасників, проникливі пейзажі, пластично-вивірені скульптурні пам’ятки, монументи, мозаїки, розписи, неповторні витвори декоративно-ужиткового мистецтва. Своєю постійною наснагою автори мистецьких творів завдячують рідній поліській землі та її людям.

Спілка художників щороку організовує близько 22-ох виставок, які стали своєрідним звітом майстрів. Роботи рівненських митців прикрашають музейні стіни практично всіх областей України. Та, на жаль, через відсутність художнього музею у Рівному (наше місто єдине в Україні, яке не має власного музею - авт.) ми маємо кочувати по всій державі. Твори рівненських майстрів з успіхом експонувалися на виставках у Австралії, Південній Африці, Канаді, Аргентині, США, Англії, Франції, Німеччині, та ще низці країн, де їх оцінюють на найвищому рівні.

У центральній виставковій залі України чотири рази на рік проводять Всеукраїнські виставки, в яких беруть участь і наші відомі рівненські художники: Тетяна Лукашевич, Феофан Бобрик, Олександр Самчук, Євген Чорний, Іван Жилка, Віра Чернієнко та інші. Активна виставкова діяльність місцевих художників є результатом їхньої невтомної праці, високої майстерності та творчої наснаги.

Для всіх охочих навчитися мистецтву при спілці протягом п’яти років діє вечірня художня студія для дітей та дорослих, які у свій час не потрапили до художньої школи, але виявили бажання навчатися образотворчому мистецтву.

Творча діяльність Рівненської організації Спілки художників України з притаманною їй самобутністю та масштабністю, яка була сформована всім попереднім розвитком мистецтва нашого краю, за 20 років свого існування стала невід’ємною часткою культурного життя не лише Рівненщини, а й усієї України.

26.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2009p. 
На головну сторінку