Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знову вчитись

На навчання - з рюкзаком і... в масці

Карантин, запроваджений наприкінці жовтня у Рівному та області, офіційно скасували. У понеділок, 23 листопада, відновили навчальний процес в освітніх закладах міста. Відповідне рішення прийняла міська надзвичайна протиепідемічна комісія. Як повідомив виконуючий обов’язки головного державного санітарного лікаря міста Рівного Юрій РОМЕЦЬ, станом на 19 листопада інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип у місті становить 821,2 хворих на 100 тисяч населення і є нижчим від епідпорогу на 8,8 відсотка.

У місті до початку навчання підготувалися ретельно. “Директорів шкіл та завідувачів дитсадків уже поінформовано про вимоги до роботи в цій складній епідемічній ситуації”, - запевнив начальник управління освіти і науки Віталій НОВАК.

“Ми прийняли рішення про продовження навчання в усіх закладах освіти області. Скрізь буде відновлено роботу, але зберігатимуться протиепідемічні заходи. Обов’язково потрібно використовувати марлеві маски, тимчасово відмінити кабінетну систему, обмежити усні відповіді учнів, як варіант - письмові завдання. Вітамінізувати раціон шкільних та студентських їдалень, додатково ввести у школи лікарів-інтернів”, - повідомив начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Іван ВЄТРОВ.

Та не закінчився карантин по деяких районах області. У Дубенському та місті Дубно, Здолбунівському і Корецькому районах діти підуть на навчання лише з наступного тижня. Канікули у школах області прийдуть дещо із запізненням. Перший семестр завершать 30 грудня, весняні канікули проведуть у період з другого по шосте квітня. У тих районах, де канікули тривали понад три тижні, застосовуватимуть ущільнене вивчення навчального матеріалу.

Для професійно-технічних навчальних закладів продовжать семестр до 31 грудня, а другий семестр подовжать на два дні, канікули скоротять також на два дні. Натомість денне навантаження збільшать на одну годину. У ВНЗ наздоганятимуть навчальний процес шляхом шестиденного робочого дня та скороченням тривалості зимових канікул.

Проте не є виключенням і той факт, що повернення до міста великої кількості студентів однозначно призведе до зростання рівня захворюваності, тому в навчальних закладах і надалі дотримуватимуться протиепідемічного режиму. Та якщо знову відбудеться зростання захворюваності на ГРВІ - обмежувальні заходи доведеться відновити.

26.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2009p. 
На головну сторінку