Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перевірка

Побічний ефект: антимонопольники з’ясовують, хто нагрів руки на епідемії

Останнім часом рівненським антимонопольникам додалося роботи. “Закотити рукава” їх заставили нашумівші епідеміологічні події. Насамперед перевірці підлягли ринки ліків і медичних засобів “протигрипозної” групи, продуктів харчування, що рекомендуються лікарями як засоби профілактики грипу.

Територіальне відділення Антимонопольного комітету України у Рівненській області дослідило діяльність суб’єктів господарювання, які в період епідемії грипу безпідставно збільшили роздрібні ціни на “антивірусні” продукти харчування: лимони, часник та цибулю.

З’ясовано, що основною причиною суттєвого збільшення цін було їх підвищення оптовими постачальниками. “Так, окремі супермаркети, які розташовані у Рівненській області та в місті, збільшили роздрібні ціни на лимони до 75 відсотків, часник - до 74 відсотків”, - повідомив в.о. голови відділення Віктор БОДЕНЧУК. Наразі, після впливових дій антимонопольного комітету, спостерігається зниження цін на ці групи товарів.

Крім того, антимонопольний комітет перевірив 86 аптек у Рівненській області, де виявили перевищення граничних роздрібних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення. “За ознаками зловживання монопольним становищем порушено справу проти ВАТ “Березнефармація”, ФОП Литвин В.Г., та ФОП Марчук Н.А”, - повідомив пан Віктор. До порушників застосовані штрафні санкції. На окремі суб’єкти господарювання наклали штраф у розмірі двох тисяч гривень. За словами пана Боденчука, якихось кричущих зловживань не знайшли, найпоширеніше порушення - не було у продажу ліків з обов’язкового переліку Кабміну. Проте серед перевірених аптек були й ті, які хотіли заробити на ажіотажі, але у всіх знаходилася відмовка, - мовляв, самі постачальники ведуть себе “нечесно”, - адже вони піднімають ціни на препарати.

26.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2009p. 
На головну сторінку