Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Люди справи

Будівництву потрібні інвестиції та державна підтримка

Попри різке зменшення обсягів будівельних робіт, ТзОВ БМУ “Промжитлобуд-2” продовжує працювати

Директор ТзОВ БМУ “Промжитлобуд-2” Віталій МІХНЕВИЧ у Рівному людина відома - минулого року став переможцем VI загальноміського рейтингу популярності “Гордість міста” в номінації “Кращий будівельник”. Та чи велика радість бути професіоналом високої проби в країні, де на повну потужність працює всього 20 відсотків будівельних підприємств?!. Ситуація в будівельній галузі - це барометр, який показує рівень політичної та економічної стабільності в державі. Цьогоріч стрілка економічного і політичного барометра хитнулася не на користь колективу будівельно-монтажного управління, внаслідок чого було скорочено 20 робочих місць.

- Тим не менше, - переконує Віталій Міхневич, - попри різке зменшення обсягів будівельних робіт, БМУ “Промжитлобуд-2” продовжує працювати. Маємо ліцензію на виконання всіх видів будівельно-монтажних, опоряджувальних та ремонтних робіт, застосовуємо в будівництві сучасні будівельні матеріали та запроваджуємо нові технології. А головне - підприємство укомплектоване висококваліфікованими робітничими кадрами та інженерно-технічними працівниками, які здатні втілювати в життя масштабні проекти. Взагалі, я пишаюся своїм колективом, склад його майже не мінявся останні сім-десять років. На роботу вже йдуть діти наших працівників.

Про якість роботи колективу БМУ “Промжитлобуд-2” свідчать одержані підприємством нагороди на республіканських конкурсах на кращі будівлі та споруди, які проводив Держкоммістобудівництва України: чотири дипломи 1-го ступеня, чотири дипломи 2-го ступеня, низка дипломів 3-го ступеня та заохочувальні премії.

- Пане Віталію, Ваше підприємство вже понад піввіку успішно працює на будівельному ринку Рівненщини. Кожний побудований Вашим колективом об’єкт - це сторінка історії БМУ “Промжитлобуд-2”. Нагадайте про його “будівельні автографи” на карті області.

- За роки роботи управлінням побудовано промислові об’єкти в Рівному: льонокомбінат, фабрика нетканих матеріалів, заводи - високовольтної апаратури, тракторних агрегатів, “Газотрон”, радіотехнічний, молокозавод, а також завод дренажних трубок в с. Могиляни Острозького району.

- А нині які об’єкти споруджуєте в Рівному?

- Нещодавно ми здали в експлуатацію торгівельний центр “NOVUS” (вул. Гагаріна, 26). Зараз ведемо будівництво житлового будинку на вул. Коновальця, 44 (МКР-3 “Північний”), житлового комплексу по вул. Дворецькій, 46/48, адміністративно-фінансового центру по вул. Грушевського, 77, проводимо реконструкцію Будинку урочистих подій. До кінця 2009 року готуємо до здачі житловий будинок по вул. Коновальця, 44. У 2010 році плануємо здачу другої черги житлового комплексу по вул. Дворецькій, 46/48.

- Ваш погляд на шляхи виведення з кризи будівельної галузі.

- Для подолання негативів в будівництві потрібна державна підтримка галузі, відновлення іпотечного кредитування під невисокі відсотки, залучення нових інвестицій та державна підтримка інвесторів, які вже працюють на ринку. Нині в Україні фактично працює тільки кожне п’яте будівельне підприємство. Через світову фінансову кризу, неналежне фінансування об’єктів будівництва інвесторами та замовниками обсяг виконаних управлінням будівельно-монтажних робіт за 9 місяців 2009 року в порівнянні до 2008 року зменшився на 3,3 рази. Наші працівники вимушені працювати в режимі неповної зайнятості, відповідно знизилася і їхня заробітна плата. Але я та мої колеги, як і всі будівельники України, не втрачаємо надії на те, що влада відпрацює нові механізми виведення економіки в цілому і будівельної галузі зокрема зі складної фінансово-економічної кризи.

26.11.2009Спілкувався Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2009p. 
На головну сторінку