Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

Попросив цигарку, а поцупив сумку

Тієї ночі 24-річна Ірина їхала до Івано-Франківська. Коли до прибуття потягу залишалося 20-30 хвилин, до неї підсів незнайомець…

- Він попросив у мене цигарку, - розповіла постраждала. - Я дістала із сумочки пачку й дала. Він мені жестом показав, що вже не треба. Поклала її назад в сумку, яка в цей час була у мене на руці. Тоді він знову попросив цигарку. Я зі злістю знімаю сумочку з руки, даю цигарку, а він - за сумку та пішов…

Ірина за крадієм не бігла, тому що перед тим до зали очікувань заходили працівники міліції, які, повернувшись, поцікавилися, що сталося. Потерпіла все їм пояснила.

- О третій годині ночі, - розповідає перший заступник начальника лінійного відділу на станції Здолбунів Анатолій ШПІТУН, - надійшло повідомлення, що у жительки міста Луцьк викрали особисті речі, а саме - жіночу сумочку, в якій знаходилися гаманець, 400 гривень, мобільний телефон.

На пошук зловмисника оперативникам знадобилося дві години. Аби пересвідчитися, що це саме той чоловік, якого вони підозрюють, правоохоронці поїхали у село Здовбицю, яке розташоване поруч із райцентром.

Коли дружина Володимира відчинила двері працівникам міліції, то відразу ж зрозуміла мету їхнього візиту. Перебуваючи в нетверезому стані, чоловік відпочивав. Але, не вагаючись, виніс викрадену сумочку. Витратити гроші Володимир ще не встиг. Речі та мобільний телефон також були на місці.

Володимир розповів працівникам міліції, що скоїв грабіж, оскільки не було грошей і немає роботи. Чоловік пояснив, що куди б не звертався - всюди відмовляли. Дружина працює в магазині, але її зарплатні не вистачає. А утримувати родину та доньку 10-ти років на щось потрібно. Поділився підозрюваний з правоохоронцями і своїм минулим: у 1997 році був засуджений за вбивство на Тернопільщині. Тоді під час бійки один хлопчина помер від отриманих тілесних ушкоджень.

Затриманий повністю визнав свою провину. Однак йому доведеться знову розпрощатися зі своєю родиною, адже за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України суд може його позбавити волі на строк від чотирьох до шести років.

26.11.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2009p. 
На головну сторінку