Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №424 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На здоров’я!

Найкорисніші напої

Найкорисніші напої

Відомо, що звичайну чисту воду нам ніщо не замінить. Це найкраще джерело для забезпечення потреб організму в рідині. Проте й від інших напоїв не варто відмовлятись - адже вони дають нам теж чимало корисного.

Зелений чай

Користь: знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У зеленому чаї міститься багато флавоноїдів, поліфенолів і антиоксидантів, що захищають клітини від шкідливого впливу і нейтралізують вільні радикали. У чаї також міститься фтор, що зміцнює кістки і благотворно впливає на зуби. Калорії: 0.

М’ятний чай

Користь: допомагає впоратися з розладом шлунку, полегшує коліки, сприяє травленню, допомагаючи їжі рухатися шлунково-кишковим трактом. М’ята має протиспазматичну дію, знімає болі в м’язах і м’язове напруження. Калорії: 0.

Молоко з 1-відсотковим вмістом жиру

Користь: у молоці містяться складні вуглеводи, білки і трохи жиру, тому цей продукт засвоюється повільно, і ви відчуваєте ситість протягом тривалого часу. Завдяки складним вуглеводам рівень цукру в крові залишається стабільним. Кальцій міститься в молоці разом із вітаміном D, тому добре засвоюється. Понад те, кальцій допомагає клітинам спалювати жири, отже, молоко сприяє нормальному зниженню ва-ги. Калорії: в склянці молока (250г) міститься 120 калорій.

Соєве молоко

Користь: знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Харчові волокна і білки, що містяться в соєвому молоці, знижують рівень “поганого” холестерину і тригліцеридів. Проте якщо ви хочете повністю замінити коров’яче молоко на соєве, вам не вистачатиме кальцію та вітамінів А і D. У такому разі можна купувати соєве молоко, збагачене цими мікроелементами. У сої містяться фітоестрогени, що, можливо, пов’язані з ризиком виникнення раку грудей. Якщо у вас в сім’ї були випадки цього захворювання, то доцільність вживання соєвого молока краще обговорити з лікарем. Калорії: 81 ккал у 250г продукту.

Гарячий шоколад або какао

Користь: покращує настрій і захищає від появи серцево-судинних захворювань. У какао міститься велика кількість поліфенолів, які захищають клітини від дії вільних радикалів. Вживання гарячого шоколаду збільшує виробництво гормону серотоніну, низький рівень якого негативно позначається на настрої. Калорії: близько 195 ккал у 250г готового продукту і 115 ккал у порошковій суміші.

Томатний сік без солі

Користь: захищає від багатьох форм раку. Як відомо, продукти переробки свіжих помідорів містять лікопен у більшій концентрації, ніж самі плоди. Лікопен асоціюється зі зниженням ризику виникнення раку таких органів: ротової порожнини, легенів, шлунку, печінки, молочних залоз, шийки матки, прямої кишки. Крім того, лікопен захищає серце від впливу вільних радикалів, тим самим знижуючи можливість виникнення серцево-судинних захворювань. Калорії: 43 ккал у 250г продукту.

Журавлиновий сік

Користь: запобігає захворюванню ясен, допомагає впоратися з інфекціями сечовивідних шляхів. Вибирайте 100% сік без цукру, або вживайте не більше однієї склянки в день. Калорії: 140 ккал у 250г продукту.

Апельсиновий сік

Користь: містить вітамін С, який підвищує імунітет, захищає від багатьох хвороб, серед яких катаракта, рак. Апельсиновий сік - відмінне джерело фолієвої кислоти, необхідної для запобігання дефектів розвитку плоду. Калорії: 115 ккал у 250г продукту.

26.11.2009



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2009p. 
На головну сторінку