Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №226 від 09.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецтво руху

«Клуб 15» звик перемагати

«Клуб 15» звик перемагати

Кожен їх танець - суміш романтики й пристрасті

Наприкінці місяця, 26 лютого, у Рівному відбудеться неперевершене шоу - конкурс спортивного танцю, участь в якому візьмуть найкращі танцювальні пари України. Гостям, які завітають на дійство, буде на що подивитися і за кого повболівати, адже в числі учасників свята і «Клуб 15» - один із найуспішніших клубів Рівного.

Танці - один із найдосконаліших видів мистецтва, який існує на світі. Ще в давнину ритмічним рухам приписували магічну силу. Ними лікували хворих, виганяли з території житла злих духів та приваблювали успіх перед полюванням. У древніх інків існував ритуал, за яким заміж виходила та дівчина з племені, яка змогла найдовше протриматися у магічному танцювальному колі. Іноді такі танці тривали безперервно кілька діб, і навіть буревії не могли перешкодити звичаю.

У наш же час танці хоч і втратили свою магічну дію, але й надалі продовжують залишатися уособленням таємничості й пристрасті. Їх, як і раніше, використовують для релаксації та зваблення, а ще для визначення найкращих у різноманітних конкурсах.

Одним із успішних танцювальних колективів є «Клуб 15», який діє на базі Рівненської загальноосвітньої школи №15 (звідси й назва). Її директор Євген Ромась у всьому сприяє юним танцюристам, а головне - надає приміщення для щоденних занять.

- Ідея створення танцювального клубу виникла у Вадима Городніченка, який і є його засновником та керівником, - розповідає учасниця «Клубу 15» Тетяна Климець. - Приїхавши в Україну з Молдови, де Вадим багато виступав і брав участь у різних європейських танцювальних конкурсах, він набрав групу дітей і почав їх навчати першим крокам хореографічного мистецтва. Спочатку було дві групи дітлахів, але з часом набрали ще діток та вчителів і стали працювати з ними на повну потужність. Наймолодші учасники спочатку вчать такі танці: ча-ча-ча, самба, повільний вальс, квік-степ, віденський вальс і джайф. Коли переходять у старшу категорію, то до латинської програми додається ще румба та пасадобль, а в стандартній - танго та повільний фокстрот.

Танцювальна пара Тетяна та Вадим встигла об'їздити всю Західну Україну і майже на кожному конкурсі посідала якщо не переможне, то призове місце. Так, вони стали призерами «Фієсти» у Києві, посіли перше місце на конкурсі «Зимовий кубок Львова», перемогли у змаганні «Кубок Рівного» і мають ще чимало нагород. А в кінці лютого, 26 числа, в обласному центрі відбудеться ще один конкурс спортивного танцю. На нього завітають представники найкращих танцювальних клубів України, які боротимуться за головні місця. А в журі запрошена професійна судейська колегія. Тому, аби якомога краще показати себе та гідно представити «Клуб 15», його учасники тренуються щодня по кілька годин. До створення конкурсної програми пари завжди підходять творчо. Відчутною є допомога столичних тренерів та відеозаписи міжнародних змагань.

Але не варто думати, що життя клубу безхмарне. Головна проблема - нестача коштів, адже чимало треба витратити і на костюм, і на взуття. Та й участь у конкурсах також не безкоштовна. Проте батьки діток, які займаються в «Клубі 15», незважаючи на всі негаразди сьогодення, все ж знаходять можливість забезпечити юних талантів необхідним, аби клуб і надалі міг розвиватися та виховувати місцевих чемпіонів.

09.02.2006Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2006p. 
На головну сторінку