Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №426 від 10.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Нові обличчя обласного “Фронту Змін”

Нові обличчя обласного “Фронту Змін”

Обрання наймолодшого депутата Рівненської обласної ради Тараса МАКСИМЕНКА (на фото) керівником регіональної організації “Фронту Змін” стало найбільшою сенсацію в політичному житті області останнього часу. Як правило, на таку посаду потрапляють громадські діячі, які вже десятки років є гравцями на політичній шахівниці Рівненщини.

Для того аби більше дізнатися про плани та наміри нового керманича організації, автор через кілька днів після обрання зустрівся з Тарасом Максименком.

- Тарасе Анатолійовичу, у чому Ви бачите головні завдання на своїй посаді?

- Насправді їх багато. По-перше, потрібно сформувати мережу організацій в містах, районах та селах. Без сильних і дієздатних первинних організацій партія функціонувати не може. На мою думку, саме нехтування розбудовою місцевих осередків сьогодні є “архілесовою п’ятою” дуже багатьох партій. Потрібно згуртувати команду однодумців, які могли б творчо і, головне, фахово працювати в обласній організації. До того ж ми прагнемо до залучення в лави “Фронту Змін” нових людей, які б внесли у політичне життя області свіжі ідеї, були незаплямованими сумнівним досвідом політичних ігор та кулуарних домовленостей минулого. Такі люди є, і Арсеній Петрович Яценюк ставить завдання керівникам регіональних організацій знайти та залучити їх до громадсько-політичної роботи.

- Як Ви ставитеся до того, що сьогодні в місцевих радах дуже вагомо присутні бізнесмени?

- Є різні бізнесмени. Я маю на увазі те, що добре, коли в політику йдуть люди, які заробили свої статки законним шляхом, внесли вклад в розвиток регіону, є людьми талановитими та працелюбними. Такі бізнесмени можуть бути дуже корисними в органах влади та у радах. На превеликий жаль, у багатьох фракціях ми бачимо інших бізнесменів, які нажили свої статки, м’яко кажучи, досить дивним та непрозорим шляхом, і йдуть вони в депутати лише для того, аби підтримати свій бізнес. Річ у тому, що деякі політичні партії та об’єднання перед минулими місцевими виборами активно збирали кошти з бажаючих потрапити в прохідну частину списку. Це й призвело до того, що у деяких фракціях наших місцевих рад частка заможних людей, м’яко кажучи, “зашкалює”.

- А Ви могли б оприлюднити, скільки коштувало тоді місце у списках?

- За неофіційними даними, в обласну раду - 70 тисяч доларів, у рівненську міську раду - 50 тисяч доларів.

- Тарасе, а як побороти це зло, бо ж закон про вибори до місцевих рад залишився той самий?

- Ми у “Фронті Змін” багато сперечалися, як у рамках діючого недолугого закону домогтися того, аби до місцевих рад потрапляли дійсно кращі представники громад. Наш лідер Арсеній Яценюк вважає, що потрібні “мажоритарники у списках”. Тобто - на кожному умовному окрузі буде від нас іти людина. Це дасть можливість виборцям голосувати не за лідера всеукраїнської партії, а за конкретного представника політичної сили, який захищатиме в раді їхні інтереси та звітуватиметься перед конкретними виборцями за свої дії в раді. У цілому ж потрібно закон про вибори до місцевих рад змінювати і повертатися до мажоритарної, або змішаної системи, і ми, активісти “Фронту Змін”, будемо за це активно боротися.

10.12.2009Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 10.12.2009p. 
На головну сторінку