Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №426 від 10.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Про смішне

“Абзац”, як смішно

“Абзац”, як смішно

КВН - цікавий і захоплюючий світ, який, якщо хоч раз там побуваєш, не “відпустить” ніколи, звикаєш назавжди.

Підійшов до свого логічного кінця перший сезон Першої Рівненської ліги КВН. Саме на друге грудня припала іще одна дата - святкування п’ятої річниці КВНу Рівненщини. На сцені протягом трьох годин йшла напружена боротьба за звання Чемпіона! П’ять команд-фіналістів зробили все можливе, щоб вся зала, де не було вільних місць, отримала щире задоволення і незабутні враження від гри. На початку глядачам показали відео про історію КВН міста Рівне. Не забули згадати і команди, які грали у всіх сезонах.

КВН - це така штука, яка відрізняється від нашої традиційної художньої самодіяльності тим, що постійно іде праця з новим матеріалом, який вигадується самостійно. Потрібно бути досить багатогранною людиною, щоб виступати на сцені. Цього вечора своє вміння жартувати показали найкращі рівненські, і не тільки, команди. За чемпіонський кубок змагалися: “Впала Клямка”, “Курс №3”, “Стоп-Кадр” (Львів), “Хлеба и Зрелищ” та “Абзац”.

Вирішальна гра сезону складалася з чотирьох конкурсів. Першим, традиційно, став конкурс “візитівка”. Розігріти зал було важко, але командам це вдалося. Другий конкурс видався жвавішим. У ньому квнщикам потрібно було прокоментувати смішні фотографії, які демонстрували на екрані.

Третім конкурсом для команд став показ відеоробіт на тему “п’ять причин, чому ми маємо стати чемпіонами”. Ці відеороботи стали “справжніми перлами” вечора.

Завершальним конкурсом того вечора став стем під назвою “п’ятий елемент”. Команди не те, що порадували, а й трішки засмутили глядачів, адже так не хотілося відпускати їх зі сцени. Всі настільки співпереживали за команди, що встигли збити долоні та зірвати голосові зв’язки.

Між собою учасники знайшли спільну мову, підтримують одне з одним контакти, бо КВН - гра не конфліктна, у цій грі немає поділу за політичними поглядами чи мовним бар’єром, бо ці юнаки та дівчата - конкуренти тільки на сцені, адже після гри всі стають пересічною молоддю, а не героями сцени, простими та зрозумілими студентами, друзями, які після ігор їздять у гості до інших команд. Для цих молодих людей все можливо, вони шукають позитив у всьому. Жартують над депутатами та президентом, не бояться показати їхні слабкі сторони. Попри все, головними у КВН залишаються глядачі, адже все робиться задля них.

За підсумками всієї гри головний приз і перемогу у фіналі отримала команда “Абзац”, яка набрала вищі бали оцінок журі. Ця перемога дасть для команди можливість грати у вищій рівненській лізі. Отож, місця між командами розподілено так: перше місце - “Аварія”, друге між собою розділили дві команди - “Курс№3” та львівський “Стоп-Кадр”, третє місце дісталося команді “Хлєба и Зрелищ”, четверту сходинку посіла команда “Впала Клямка”.

Плюсами Рівненської Ліги КВН є те, що на іграх представлені різні спектри гумору. Командам притаманний творчий підхід до проблем сучасності, які вони переводять на гумор.

Чесно кажучи, шалений настрій, точніше, враження, не минали ще зо два дні після гри. Справді, влучні жарти закарбуються в пам’яті надовго.

П’ять хвилин сміху продовжують життя на кілька років. Отож, смійтеся, панове, не забуваючи, як важко комусь створити для цього сприятливі умови.

10.12.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.12.2009p. 
На головну сторінку