Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №201 від 18.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Медове розмаїття

Остерігайтеся підробок

Останнім часом почастішали випадки, коли поряд із житловими будинками люди, розклавши банки просто на землі, продають мед. А дехто навіть пропонує сервісне обслуговування – приносять літрові і трилітрові банки додому. Вигідно? Авжеж. Але й небезпечно. Тож аби розпізнати справжній мед, візьміть до уваги наступну добірку порад від справжніх фахівців-пасічників.

* Якщо ви купуєте рідкий мед, подивіться через нього на світло. Він не повинен бути мутним. Якщо ж мед густий, то він має бути однорідним, без розшарувань.

* Мед загусає протягом тридцяти днів. Тож до кінця осені рідкого меду в продажу не повинно бути. Він або підроблений, або підігрітий. Але при температурі понад 40 градусів цей продукт втрачає лікувальні якості. Якщо ж його розігріти до 80-ти градусів, то в ньому з’являється канцерогенна речовина, шкідлива для організму.

Існує близько 60-ти видів

меду. І вибирати “свій” потрібно тільки за смаком. Краще знати, при яких захворюваннях який мед кращий. Отже...

* Акацієвий – загальнозміцнювальний засіб. Застосовується при безсонні. Хороший для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.

* Гречаний – особливо багатий вітамінами, мікроелементами, зокрема залізом. Особливо корисний при анемії, захворюваннях печінки, нирок.

* Польовий – заспокоює нервову систему, застосовується при безсонні, головних болях.

* Липовий – має яскраво виражені антибактеріальну та потогінну дії. Добрий при лікуванні простудних і запальних захворюваннях, бронхіальній астмі.

* Квітковий – благотворно впливає на серцево-судинну систему, застосовується при гінекологічних захворюваннях.

* Соняшниковий – має бактерицидні властивості. У ньому багато каротину, вітаміну А.

А загалом, якісний мед тією чи іншою мірою має весь комплекс лікувальних якостей, зміцнює імунітет і вважається королем біологічно активних продуктів. Споживайте на здоров’я!

18.08.2005Вадим НЕМОЛОВСЬКИЙ, пасічник, м.Любаша, Костопільський район



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2005p. 
На головну сторінку