Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №426 від 10.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Крадії

Довго добропорядними не витримали

Довго добропорядними не витримали

Тривалий час правоохоронців турбували крадіжки з торгівельних об’єктів на території північних районів Рівненщини. Невловимим “майстрам” магазинних справ вдавалося маскуватися під личиною добропорядних громадян, однак недарма кажуть: скільки б мотузці не витися, а кінець таки буде.

- На даний час ми затримали основних організаторів групи - жителів Кузнецовська та Києва. Дехто з них - раніше судимий, - зауважив Ярослав ГОЛОМША. - Працюємо над тим, аби справедливе покарання понесла й решта причетних. Лише одна крадіжка принесла зловмисникам 100 тисяч доларів “прибутку”.

Власне, мова йде про крадіжку з магазину ювелірних виробів у місті-атомнику Кузнецовську. Крадії потрапили до приміщення вночі, зруйнувавши задню стіну. Вигребли буквально все. А згодом крадені коштовності намагалися здати в київські ломбарди, аби отримати за них грошову компенсацію, а частину використовували на власні потреби.

- Усі ювелірні вироби, а це приблизно 2,8 кілограма золота та 2,6 кілограма срібла, вилучено, - підкреслив начальник УМВС. - Крім цього, в учасників групи виявлено кольорових металів, викрадених на території Кузнецовська і, можливо, навіть одного зі стратегічних об’єктів, на суму понад півмільйона гривень. Група діяла не лише на території північних районів області, а також на Волині. Нами уже встановлено більше 40 епізодів, і ми продовжуємо роботу в цьому напрямку. Думаю, доки доведемо справу до суду, масштаби викритої злочинної діяльності підозрюваних будуть значно більшими.

Цю групу з ознаками організованості теж можна віднести до розряду “класиків жанру”. Зловмисники спершу обирали об’єкт, перед “вилазкою” ретельно готувалися - проводили розвідку, визначалися з часом “операції” та найкращим шляхом її проведення. Спеціалізувалися вони переважно на крадіжках товарно-матеріальних цінностей з об’єктів торгівлі, але при нагоді не гребували й вмістом квартир.

10.12.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.12.2009p. 
На головну сторінку